Bostraining Jeugdschaatsen Langebaan marathon

22 maart 2015 om 17:49

Zomertraining 2015

Na een winter die geen echte winter was, waarin we op de Vechtsebanen onze ijstrainingen hebben gehad, wedstrijden en spannende Clubkampioenschappen hebben gereden, is het weer lang wachten voordat we opnieuw het ijs op kunnen. Tsja, wat ga je dan die lange stille zomer doen, zitten wachten tot er ijs komt?

Welnee, ook in de zomer kun je bij SVU aan allerlei trainingsvormen deelnemen, deze staan open voor jong en oud.

Een trainingsvorm is de ‘Droogtraining’, die in voorgaande jaren op verschillende plekken in de bossen rond Utrecht werd gehouden. Vanaf dit seizoen gaan we de trainingen organiseren op het terrein van de Nedereindse Berg. Dat heeft een paar voordelen. Het meest in het oog springend is de berg zelf, waar we allerlei oefeningen en spelvormen op kunnen uitvoeren. Daarnaast staat er een prachtig clubhuis dat ruimte biedt aan allerlei voorzieningen en dus ook een plek is waar ouders in een prettige omgeving de kinderen op kunnen wachten. Een ander belangrijk aspect is dat we als SVU elkaar ook in de zomer tegen kunnen komen en de wintervriendschappen in de zomer door kunnen trekken.

Wat mag je verwachten van de trainingen:
– natuurlijk gaan we hardlopen, maar niet te veel
– core stability programma
– krachttrainingen met je eigen lichaam als hulpmiddel
– snelheidstraining
– coördinatie programma

We beginnen met de droogtrainingen vanaf maandag 13 april 2015. De trainingen worden verzorgd door een aantal van de langebaan trainers op de maandag- en woensdagavond vanaf 19.00 uur. We gaan dan ongeveer een uur tot anderhalf uur aan het werk, om daarna af te sluiten in het clubhuis.

Aan de trainingen kunnen alle SVU-leden vanaf Junior C en ouder deelnemen.

Als je mee wilt doen met de droogtraining op maandag en/of woensdag, stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar langebaan@sv-utrecht.nl. We hopen je te zien op de Nedereindse Berg op één van de trainingsavonden.

Roland Zuurveld
Langebaan trainer