Bostraining Fietsen Inline-skaten jeugd Langebaan Schaatsen

1 juni 2015 om 20:39

Nieuw: Zomerprogramma wedstrijdjeugd

De trainers en verschillende ouders vonden het jammer dat er bij de jeugd naast het schaatsseizoen weinig groepsgevoel was in de zomer. De groep die in het schaatsseizoen heel hecht was, versplinterde in de zomer een beetje. Iedereen trainde op een ander moment of soms helemaal niet.

Daarom hebben de trainers afgelopen winter bij elkaar gezeten om te bespreken hoe ook in de zomer met de jeugd goed aan de slag kon worden gegaan. Het resultaat is dat vanaf deze zomer de wedstrijdjeugd van de sectie Langebaan een compleet en gevarieerd zomerprogramma wordt aangeboden.

Op woensdag wordt er geskeelerd en op vrijdag is er om de week fiets- of droogtraining. En dit allemaal op de Nedereindseberg bij ons prachtige clubgebouw.

Het idee werd enthousiast ontvangen door zowel de ouders als de rijders. Dat blijkt ook wel uit de opkomst. We hebben al meer dan drie kwart van de wedstrijdjeugd op een of meerdere onderdelen van het programma gezien. Er wordt tussen de trainers en rijders een goede band opgebouwd voor het komende schaatsseizoen. En ook nieuwe rijders, die zich voor komend schaatsseizoen hebben aangemeld voor de wedstrijdjeugd, kunnen meteen aansluiten en de groep goed leren kennen.

De trainingen zijn gericht op zowel techniek als conditie. Soms zijn de trainingen zwaar, maar er is ook tijd voor een lolletje. De rijders zijn blij dat ze nu ook in de zomerperiode hun schaatsmaatjes blijven zien. Het samen trainen vergroot de onderlinge band en motiveert.