jeugd Jeugdschaatsen Langebaan Schaatsen

24 maart 2016 om 16:02

Terugblik schaatsseizoen wedstrijdjeugd

Wordt jij onze nieuwe trainer?

Wedstrijdjeugd heeft vrijdag 18 maart jl. haar laatste training gehad. Deze groep heeft een prachtig schaatsseizoen neergezet. Gestart met vrij schaatsen in Haarlem om daarna op maandag en/of vrijdag aan de slag te gaan met de trainingen in Utrecht.

In Utrecht zijn er heel veel wedstrijden gereden door deze groep. Ook deden zij mee aan de interclub wedstrijden in Eindhoven, Assen en Enschede. Hier werden een paar mooie podiumplekken gehaald. In totaal werden 6 pupillen A geselecteerd voor de Gewestelijke pupillen wedstrijden in Haarlem, Amsterdam en Hoorn.

Natuurlijk was er de spannende competitie tijdens de clubkampioenschappen Langebaan van SVU. Een ander hoogtepunt was de selectie van een groot aantal schaatsers voor de Baankampioenschappen Allround en Sprint. Een pupil A werd geselecteerd voor het NK jeugd marathon en een junior C werd gekroond tot clubkampioen Marathon bij de C3-heren.

Dit alles resulteerde in heel veel mooie PR’s en nieuwe afstanden die werden vrij gereden. Met als topprestatie de 4 junioren die gezamenlijk op de laatste wedstrijdochtend een 3km reden. Onze C-selectie rijdster heeft haar IJF-norm weer gehaald en hopelijk worden 3 Pupillen A rijders volgend jaar aan deze selectie toegevoegd.

Traditiegetrouw zijn we in de kerstvakantie gaan vrijschaatsen in Thialf. Een ploeg van 50 mensen bestaande uit rijders, ouders en overige familieleden. Opvallend veel SVU blauw-wit op de baan.

Over twee weken sluiten we het seizoen af met een avondje bowlen. Daarna maken we ons op voor de start van de zomertrainingen op 18 april 2016.

Al met al een heel mooi winterseizoen. Als begeleiders en trainers zijn we enorm trots op de prestaties van de jeugdrijders. En dat komt natuurlijk door deze leuke groep wedstrijdjeugd!