KNSB shorttrack

24 november 2016 om 14:30

StarClass Competition Shorttrack

Van 2 t/m 4 december 2016 vindt de StarClass Competition Shorttrack plaats op onze thuisbasis De Vechtsebanen in Utrecht.

ISU, KNSB en SVU organiseren deze West-Europese wedstrijd voor de allereerste keer in Utrecht. 160 Jonge shorttrackers zetten alles op alles om de Europa Cup te winnen. De meeste deelnemers zijn tussen de 15 en 18 jaar, de zogenaamde junioren A en B. Maar natuurlijk schaatsen er ook senioren mee.

De winnaars van deze StarClass Competition rijden later in het seizoen tegen de winnaars van de Oost-Europese competitie tijdens het Europees (jeugd)kampioenschap. Een spannende wedstrijd dus, waar veel van afhangt. Stel toch dat je de toekomstige Sjinkie Knegt of Jorien ter Mors bent.

Tijdens dit weekend rijden de shorttrackers drie afstanden; 500m, 1000m, 1500m. Hoe snel vliegen zij door (of uit) de bocht?

Onder deze shorttrackers bevinden zich de talenten van SVU.
Misschien ken jij ze wel?!

Kom jij onze SVU talenten aanmoedigen? Dit topsportevenement is gratis bij te wonen!

• Vrijdag 2 december, van 11.00 tot 20.00 uur
    om 15.00 uur is de officiƫle opening door burgemeester J. van Zanen
  • Zaterdag 3 december, van 09.00 tot 20.00 uur
  • Zondag 4 december, van 09.00 tot 14.00 uur

Wil je op de hoogte blijven van alle details, bezoek dan de website van Shorttrackonline, StarClass 4 (SAB-2). Tijdens de wedstrijddagen vind je hier de informatie over de deelnemers, startlijsten en uitslagen.

Download de StarClass Competition flyer.

logo StarClass 2016_Utrecht_SVU_ISU

ISU-short-track-SVU-Utrecht KNSB-shorttrack-starclass-2016-Utrecht-SVU