shorttrack

28 februari 2017 om 15:28

KPN NK Shorttrack Junioren

In het weekend van 4 en 5 maart 2017 vindt het KPN NK Shorttrack Junioren plaats op de Vechtsebanen in Utrecht.

Twee dagen lang strijden de beste jonge shorttrackers van Nederland om de nationale titels.

Schaatsvereniging Utrecht, SVU Shorttrack, organiseert het Nationaal Kampioenschap samen met de KNSB. In totaal doen ruim 100 rijders uit het hele land mee uit de C-, B- en A-categorie (van 13 tot 18 jaar).

Aan de weg timmeren

Han Brouwer, voorzitter van SVU Shorttrack: “Prachtig dat we ook deze belangrijke nationale wedstrijd weer organiseren als club. Nooit eerder faciliteerde Utrecht zoveel wedstrijden in één seizoen, zoals ook een KNSB-wedstrijd en een internationale StarClass-wedstrijd. We timmeren hard aan de weg in Utrecht, ook met het RTC-midden.”

Gratis toegang!

Tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren rijden de shorttrackers verschillende afstanden op de binnenbaan: 500m, 1000m en de 1500m. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de entree is gratis.

• Zaterdag 4 maart:  14.25 – 20.00 uur

• Zondag 5 maart  10.30 – 16.45 uur

Het gedetailleerde wedstrijdprogramma is (binnenkort) te vinden op www.schaatsen.nl en op www.shorttrackonline.info.

Veel talent uit onze eigen regio

Ook talentvolle rijders uit onze eigen regio doen mee aan het NK. Zoals leden van SVU Shorttrack en van het in de zomer gestarte RTC Regio Midden (Regionaal Talentencentrum) onder leiding van Wilma Boomstra. Tijdens de laatste West Europese StarClass Shorttrack in Turijn half februari behaalde haar team maar liefst 21 van de 32 medailles!

Regiocompetitie op zaterdagochtend

Voorafgaand aan het KPN NK Junioren wordt zaterdagochtend de landelijke finale van de regiocompetities gereden. De 8 beste meisjes en 8 beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee. De regiofinale start zaterdag om 08.30 uur en duurt tot ongeveer 12.45 uur.

Download de poster.