Jeugdschaatsen Langebaan Schaatsen

22 maart 2017 om 20:46

Terugblik schaatsseizoen ’16/’17 wedstrijdjeugd

Onze wedstrijdjeugd heeft vrijdag 17 maart jl. haar laatste training gehad. Deze groep heeft een prachtig schaatsseizoen neergezet.

In september zijn we gestart met de promotie van onze vereniging tijdens de Nationale Sportweek met ‘Klunen ronDOM’. Vervolgens gingen we op maandag en/of vrijdag aan de slag met de trainingen in Utrecht.

In Utrecht zijn er heel veel wedstrijden gereden door deze groep. Daarnaast deden zij mee aan de interclub wedstrijden in Eindhoven, Haarlem en Enschede. Hier werden een paar mooie podiumplekken behaald. In totaal werden twee pupillen A geselecteerd voor de gewestelijke pupillen wedstrijden in Utrecht en Amsterdam.

Natuurlijk was er de spannende competitie tijdens de clubkampioenschappen Langebaan van SVU. Een ander hoogtepunt was de selectie van een groot aantal schaatsers voor de baankampioenschappen Allround en Sprint. Een junior B werd 3de bij de clubkampioenschap Marathon bij de C1/2-heren.

Dit alles resulteerde in heel veel mooie PR’s en nieuwe afstanden die werden vrij gereden. Met als topprestatie de vijf junioren die gezamenlijk op de laatste wedstrijdochtend een 3km reden en één junior die zelfs op een 5km mocht uitkomen. Onze vijf selectie rijders hebben onwijs hun best gedaan. Wij hopen dat twee pupillen A rijders volgend jaar aan de C-selectie worden toegevoegd.

Traditiegetrouw zijn we in de kerstvakantie gaan vrijschaatsen in Thialf. Een ploeg van 60 mensen, bestaande uit rijders, ouders en overige familieleden. Opvallend veel SVU blauw-wit op de baan.

De afgelopen twee weken hebben we heel veel proefrijders verwelkomd. Zouden zij besluiten om bij ons aan te sluiten volgend seizoen? Wij heten ze van harte welkom.

Eind deze week sluiten we het seizoen af met een avondje bowlen. Daarna maken we ons op voor de start van de zomertrainingen op 10 april 2017.

Al met al een heel mooi winterseizoen. Als begeleiders en trainers zijn we enorm trots op de prestaties van de jeugdrijders. En dat komt natuurlijk door deze leuke groep wedstrijdjeugd!