Inline-skaten jeugd

25 juni 2017 om 18:07

Clubkampioenschappen skeeleren in de verzengende hitte

Op woensdag 21 juni vonden bij temperaturen rond de 30 oC de clubkampioenschappen skeeleren voor jeugd en senioren plaats op alle banen van onze Nedereindse Berg.

De jeugd tot en met 13 jaar reed dit jaar drie afstanden: 100 meter, één ronde op de kleine baan en“ King of the Hill” . Voor hun was dit het eerste steile deel van de klim van benedenbaan naar bovenbaan. Onder luide aanmoedigingen van de kinderen en ouders werd er hard geknokt voor alle prijzen. Suzanne, Evelien en Hans, onze enthousiaste en bekwame jeugdtrainers leidden alles in goede banen.

Tegelijkertijd was de jeugd van 14 t/m 18 onder leiding van Tino en Johan bezig met hun “King of the Hill” (vanaf de benedenbaan tot helemaal boven) en een ronde van 1250 meter op de benedenbaan.

Toen de rookwolken van alle felle wedstrijden waren opgetrokken deed Hans de prijsuitreiking.

Naast medailles en een kleine beker voor de clubkampioenen zijn er dit jaar nieuwe wisselbekers .

Deze gingen bij de jeugd naar Maud, Lars, Imre en Niels.

De senioren gingen om 8 uur van start onder de bezielende leiding van Suzanne en Jos met “King of the Hill” en reden daarna 2500 meter op de benedenbaan. In de meeste categorieën waren er niet veel deelnemers.

Zoals ieder jaar was de marathongroep het sterkst vertegenwoordigd. De strijd om het clubkampioenschap bij de heren was behoorlijk spannend.

Na de eerste afstand stonden Martijn, Christiaan, Erol en Floris op plaats 1 t/m 4. Martijn en Floris waren duidelijk de snelsten op de 2500 meter, waardoor zij op plaats 1 en 2 eindigden, Christiaan werd derde. Eerder had bij de jeugd Niels al na zijn “King of the Hill” de 2500 meter gereden in 4.20.39. Bij de senioren zou hij daarmee in de eindstand tussen Floris en Christiaan op de derde plaats zijn geëindigd! Met zijn “King of the Hill” tijd van 48,53 was hij de snelste van alle deelnemers.

Rond half 10 was het tijd voor de prijsuitreiking en konden we onze clubkampioenen, Evelien en Martijn, huldigen.

Al met al waren het geanimeerde gezellige clubkampioenschappen, waar flink gestreden werd. Helaas waren er wat weinig deelnemers. Daar waren mede het hete weer en de toetsweken op middelbare scholen debet aan.

Download de volledige uitslag