Inline-skaten jeugd

3 juli 2017 om 15:21

Zilver en Brons voor Marit Kaats

Op 10 juni jl. deed, SVU lid, Marit Kaats mee aan de 1ste NK G-inline-skaten. Dit NK werd gehouden op de 200 meter wedstrijdbaan in Almere. Onder auspiciën van de KNSB en in samenwerking met Special Olympics Nederland en de Almeerse schaats- en skeelervereniging vond deze wedstrijd plaats.

De deelnemers rijden eerst een divisioning, zodat op basis van de gereden tijd, de snelste rijdsters bij elkaar in de baan komen. Dit is reuze spannend voor de rijdsters, maar Marit is goed in vorm, waardoor zij op de 500 meter een derde plaats behaalt met een mooie tijd van 1.13.79.

In de finale staat Marit op de baan met zes andere deelneemsters van IJsclub Voorwaarts (Katwijk), Sportief Oost (Deventer) en Radboud Inline-skating (Andijk). Vanaf het startschot wordt er voor elke meter gestreden. Door een fantastische inhaalmanoeuvre weet Marit een tweede plek te veroveren, en te behouden. De rijdsters gaan er als een speer van door. Zo hard dat Marit haar persoonlijk record verbetert met 1.11.96.

Op een eerste NK G-inline-skaten direct het podium behalen, wat een prestatie van Marit. Zij was zo blij met dit resultaat dat alle toeschouwers langs de baan dit gehoord hebben. De allereerste Nederlandse kampioene op deze afstand is Tessa Botman, en Danielle Guijt maakt het podium compleet.

Alsof dit nog niet genoeg is, strijden de deelnemers om het kampioenschap op de 1000 meter. Bij de divisioning op deze afstand kan Marit met haar verbeterde tijd de finale binnen rijden met een mooie 2.32.58. Op de zonovergoten baan in Almere rijdt Marit in deze finale wederom een tactische inhaalrace. Ze weet haar derde plaats goed vast te houden en is zo verzekerd van een prachtige bronzen medaille tijdens dit NK G-inline-skaten. De deelneemsters van Radboud Inline-skating rijden sterk en behalen daarmee de plaatsen één en twee.

Marit kijkt terug op een geweldig resultaat tijdens dit eerste kampioenschap, met dank aan de organiserende vereniging.

Gefeliciteerd met deze prestatie!