Bostraining shorttrack trimmers Vereniging

26 november 2017 om 12:35

G.H. Wolbers Wisselbeker voor Jacob van den Bosch

Tijdens het lustrumfeest op zaterdag 25 november heeft Jacob van den Bosch de G.H. Wolbers Wisselbeker ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor SVU.

Jacob begon als trimmer bij SVU en werd al snel trainer van deze sectie op de vroege zaterdagmorgen. Enkele jaren later kwam daar het trainerschap voor het shorttracken bij. Van schaatsklas tot volwassenen, Jacob weet aan iedereen zijn passie voor het schaatsen over te brengen. Zelf schaatsen doet hij ook niet onverdienstelijk in het mastercircuit Shorttrack. Al met al staat Jacob zes dagen per week op het ijs, waarvan vijf als trainer. Behalve op het ijs is hij in de zomer al jaren actief in het Panbos met een groep om hen winterklaar te houden. Recent heeft Jacob ervoor gezorgd dat SVU de status van erkend leerbedrijf heeft gekregen. Dat niet alleen het bestuur overtuigd is van de kwaliteiten en inzet van Jacob, bewijst wel het briefje dat een van de jeugdleden achterliet bij het feest.

Tijdens de nieuwjaarsborrel begin 2017 ontving Jacqueline van Straaten de wisselbeker nadat deze lange tijd ergens achter slot en grendel was gebleven. Vanwege het 50-jarig lustrumfeest is de beker dit jaar dus twee keer uitgereikt.