Shorttrack van 7 t/m 12

In de short track schaatsklas kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar spelenderwijs (lees: schaatsenderwijs) leren schaatsen en kennis maken met het shorttrack.

Zo ontstaat een eigen kweekvijver voor jonge shorttrackers.

Kinderen die nog niet kunnen schaatsen, of nog moeten bijleren kunnen terecht in de schaatsklas.

In de schaatsklas wordt les gegeven op 2 niveaus, een beginnersniveau (niveau 1) en een niveau voor gevorderde schaatsklassers (niveau 2). Op beide niveaus wordt vanuit een shorttrack-invalshoek les gegeven.

Aan het einde van het seizoen bepalen de begeleiders van de schaatsklas in overleg met de shorttracktrainers welke kinderen van niveau 2 kunnen doorstromen naar de shorttrackwedstrijdgroep. De kinderen in de wedstrijdgroep hebben een bewuste keuze gemaakt voor de shorttrackgroep en zullen gaan deelnemen aan wedstrijden.

Lijkt de Shorttrack-schaatsklas je wat? Vraag dan je ouders om je aan te melden.

Mocht je meer willen weten over het Shorttracken bij de SVU Рstuur dan een mail naar: shorttrack@sv-utrecht.nl