Regels ijsgebruik tijdens trainingen

Deze regels zijn opgesteld door de Baancommissie Utrecht, en ze gelden met name voor de halfoverkapte 400-meterbaan.

1.Als je valt…. ROEP DAN !! en houd je schaatsen naar beneden.
2.Bij elke training dienen de pilonen geplaatst te worden. Hiertoe is een rooster opgesteld voor de verenigingen.
3.De baan wordt in 4 ringen gebruikt:
– de binnenste ring voor hen die met SNEL-werk bezig zijn.
– de 2e ring voor hen die met DUUR-werk bezig zijn (Groepen niet groter dan 7 personen).
– de 3e ring voor hen die langzaam rijden.
– de ring buiten de pylonen voor hen die RUSTen. Nooit in groepen naast elkaar maar achter elkaar, zodat je elkaar kunt passeren.
4.Groepsvorming van meer dan 7 rijders/sters is verboden.
5.Geen starttraining op de (wedstrijd-)binnenbaan. Bij een drukbezet trainingsuur (meer dan 200 pers.) dient er in het midden op het rechte eind gestart te worden.
6.Tijdig “ruimte geven” aan rijders/sters die anderen inhalen en dit kenbaar maken.
7.Geen koppelwedstrijd e.d. als trainingsvorm gebruiken.
8.Nooit “blindelings” wegrijden voor een trainingsopdracht, maar KIJK EERST ACHTEROM of je anderen niet hindert.
9.Luister goed naar aanwijzingen van trainers/sters, ijsmeesters, baancoordinatoren.
10.Zodra de dweilmachine (Zamboni) op het ijs komt, verlaten alle rijders/sters direkt het ijs.
11.Het dragen van handschoenen is VERPLICHT.

Baancommissie Utrecht