Historie van SVU-shorttrack

SVU is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste shorttrackverenigingen van Nederland. Hieronder een aantal belangrijke mijlpalen binnen de vereniging.

• September 1995 : Start shorttrack bij SVU, met één keer in de veertien dagen ijs
  • Seizoen 1996/1997 : Het shorttrack in Utrecht krijgt iedere week ijs, één trainingsuur per week
  • Seizoen 1997/1998 : Het shorttrack heeft twee trainingsuren. Eén voor de jeugd en één uur op de donderdagavond van 22.30-23.30 voor recreanten. Het enthousiasme onder de recreanten is groot, ondanks het late tijdstip.
    Voor het eerst nemen er SVUers deel aan het Nederlands Kampioenschap
  • Seizoen 1998/1999 : Het late uur op de donderdagavond wordt omgeruild voor een uur op de dinsdagavond, nu zijn er twee trainingsuren in de week voor wedstrijdrijders. Helaas stopt daardoor het recreantenuur.
    Erik Koops wordt de eerste Nederlands Kampioen van SVU, bij de jongens junioren C
  • Seizoen 1999/2000 : Voor het eerst worden er rijders van SVU (Erik Koops en Annita van Doorn) uitgenodigd voor Jong Oranje
    Het aflossingsteam van SVU wordt bij de jongens junioren B Nederlands Kampioen
  • Seizoen 2000/2001 : Start schaatsklas shorttrack in Utrecht
    Start regio-invitatie-uur in Utrecht
  • Seizoen 2003/2004 : De gewestelijke selectie NH/U wordt opgericht
    Annita van Doorn (SVU) wint als eerste Nederlander een wereldbekerafstand (3000 m, World Cup Saquenay, Canada).
  • Seizoen 2005/2006 : 10-jarig jubileum SVU shorttrack
  • Seizoen 2006/2007 : Annita van Doorn (SVU) wordt individueel zesde op het Europees Kampioenschap in Sheffield, Engeland, en pakt brons met de aflossing.
    Saskia van Hoeven (SVU) wordt Nederlands Kampioen bij de Junioren B. In totaal wint SVU 16 medailles en behoort daarmee tot de beste drie clubs van Nederland.
  • Seizoen 2010/2011 : Annita van Doorn (SVU) wordt Europees kampioen in Heerenveen met de Nederlandse aflossingsploeg. Enige weken later behaalt dezelfde ploeg een zilveren medaille op de WK in Sheffield.

Shorttracken iets voor jou?
Shorttrack is voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt. Ben je na deze inleiding enthousiast geworden en heb je belangstelling? Kom dan eens kijken naar een van de trainingen van SVU op de binnenbaan van de Vechtsebanen in Utrecht en oordeel zelf!

Voor meer informatie:  shorttrack@svutrecht.nl of meld je aan