jeugdshorttrack

Clubkampioenschappen shorttrack wedstrijdgroep en recreanten 1213

Het seizoen 2012/2013 voor de shorttrack wedstrijdgroep en recreanten zit er weer op en ook wij kunnen weer aan de zomer beginnen.

We hebben een heel goed jaar gehad met veel wedstrijden, en als ik dit schrijf komen er nog een paar waarvan de laatste traditioneel in Turnhout is op 13 april.

Als afsluiting van het jaar doen ook wij altijd aan het einde van het seizoen de clubkampioenschappen. Voor de wedstrijdrijders en recreanten was dat op woensdag 13 maart. Veel foto’s kun je zien op http://ppverbeek.net63.net/ met dank aan Peter Paul.

wedstrijd 1Bij de wedstrijdrijders hebben we drie groepen. Bij de pupillen stonden na aanvulling van een aantal schaatsklassers 39 personen op de lijst waarvan uiteindelijk 26 pupillen hebben meegedaan. Na elk drie wedstrijden tegen elkaar gereden te hebben in de afstanden 222, 333 en 500 meter zijn in alle categorieen de volgende prijzen verdeeld.

Pupillen 3
Jongens: Stijn Beekelaar, Dirk Steenaart en Loy Lancee

Pupillen 2
Meisjes: Manouk Gijsbers, Marije Andela en Marieke de Kruijff
Jongens: Jari van Polen, Zeno de Boer en Manel Visscher

Pupillen 1
Meisjes: Joni Tersteeg, Esther Gijsbers en Felicia Louhenapessy
Jongens: Bran Steenaart, Sub Koot en Caspar Douma

wedstrijd 2Na de finale mochten alle pupillen nog een aantal ronden rijden met Annita van Doorn, onze trots van de shorttrackers. Ook Marit Kaats krijgt een speciale vermelding. Annita heeft alle medailles uitgereikt; waarvoor onze dank.

Bij de categorie jun senioren kwamen er 17 van de 38 deelnemers. De uitslag staat hieronder.

Jun C meisjes: Gioya Lancee, Dalou de Bruin en Sarah van Vliet
Jun C jongens: Lucas Bremmer en Jos van der Noll
Jun B dames: Esmee de Bruin en Nienke Bollema
Jun B heren: Jelle van den Wijngaard, Tijmen Schoen en Djim Cassander
Jun A heren: Ivar Fama en Lambert van der Beek
Sen heren: Jeroen Versteeg, Tom Raymakers en Han Brouwer

Als laatste categorie de trimmers, recreanten en masters (vroeger veteranen genoemd, maar masters klink heel veel beter).

Van de grootste groep (44 rijders) hebben dit jaar 19 rijders meegedaan. Blijkbaar is de drempel voor deze catgorie nog iets hoger en hebben zij niet voldoende vertrouwen in zichzelf. Hopelijk komt dat nog.

Dames: Judith Verduijn en Manouk Vrieling
Heren: Christiaan van den Berg, Wim Snel en Mitchell Plevier.

Ik hoop dat jullie een fijne zomer tegemoet gaan. Er kan vanaf mei op maandagavond getraind worden in het Panbos, op woensdagavond bij de Maarsseveense Plassen. Op maandag-, woensdag- en vrijdagavond kun je skeeleren op de Nedereindse Berg. Ook kun je fietsen bij de trimmers of marathonrijders. Houd de website daarvoor in de gaten.

Voor een ieder: tot komend seizoen of de zomertraining! En voor diegenen die iets anders gaan doen, veel plezier en hopelijk nog eens tot ziens bij ons.

Namens de trainers, de TC shorttrack SVU en de vrijwilligers,

Jacob