Inline-skatenjeugdwedstrijdgroep

De seizoensopening in Gouda (20 april 2013)

Johan ontsnapt

Succesvolle start van het seizoen voor SVU bij de Mijnten Inline Cup in Gouda
door: Johan Boef

Bij het clubhuis van de skeelerbaan in Gouda is het een weerzien van oude bekenden. Niemand weet precies hoe hij er voor staat, dus menig rijder somt de kwaaltjes die hem de afgelopen weken zijn overkomen op. Eksterogen, winterdepressies, valpartijen, hartkloppingen en luchtweginfecties zijn nog de meest milde storingen in de voorbereiding van de gemiddelde rijder. Maar zin hebben we er allemaal wel in.

Aan de start staan 34 rijders. De harde kern die overal opduikt en geen wedstrijd laat lopen. Met Jean Luc Osteyn, die vanuit België trouw alle wedstrijden bezoekt. Met Niels Bravenboer, Tony van Tongeren en Arnoud Mooibroek. En met onze eigen Weldam/Bikemen-afvaardiging: met z’n vieren staan we aan de start.

Rob sleurt aan kop

Cor Varenkamp is de eerste die het peloton opschudt met een demarrage. Als hij wordt teruggehaald is het de beurt aan Rob. En als Rob weer is gegrepen gaat Martijn. Als team weten we de koers hard te maken. Halverwege rijdt Johan Boef alleen weg, maar krijgt uiteindelijk Arnoud Mooibroek mee in z’n kielzog. De voorsprong loopt op tot ruim een minuut als Johan moet loslaten (wegens eksterogen, winterdepressies, valpartijen, hartkloppingen en luchtweginfecties?).

Als Johan terugkeert in het peloton, gaat Cor weer, ditmaal met Jean Luc Osteyn, Mark Velzenboer en Wim Kwakkel in z’n kielzog. En ze blijven weg. Onderweg rapen ze Arnoud Mooibroek nog op en gaan ze met z’n vijven de finale in, waarbij het harde werk van Mark Velzenboer opvalt. De sprint wordt gewonnen door Wim Kwakkel, gevolgd door Arnoud en Mark. Osteyn wordt vierde , Cor pakt de vijfde plek.

Met opgeheven hand over de finish
Martijn gaat met opgeheven hand over de finish

In het peloton wordt vervolgens een stukje opgevoerd dat we komend seizoen vaker hopen te herhalen, liefst voor de winst: In de laatste ronde gaat Rob Jager volle bak op kop rijden, met Johan in z’n kielzog en Martijn in derde positie. We hebben onze kaarten op Martijn gezet. Niemand komt de SVU-trein meer voorbij en Martijn wordt als een Cavendish op skeelerwielen gelanceerd naar de finishstreep en wint de pelotonssprint om de zesde plek, gevolgd door Johan op plek zeven.

Een mooie wedstrijd kortom, die veel perspectief biedt voor het komende seizoen. Op naar het podium.

Jeugd

Bij de jeugd reden Assif Muhammed, Raphael Boef en Marieke de Kruijff hun eerste wedstrijd.

Bekijk meer foto'sAsif, 7 jaar oud, debuteerde bij de P4 met een mooie tweede plaats. Zijn broer Asim maakte veel indruk bij de P1: hij won alle disciplines waaraan hij meedeed en pakte hiermee de eerste plek op het podium. Marieke had een bliksemstart bij de dames P2: een mooie vijfde plek in de sprint, gevolgd door een iets lagere klassering op de puntenkoers. Overall wist ze als zesde te eindigen. Bij de P2 liep Raphael’s sprint niet helemaal lekker’, wat hij op de puntenkoers weer enigszins goed wist te maken. Hij eindigde op de dertiende plek.

Alle uitslagen zijn te bekijken op : http://www.mijnten-inline-cup.nl