Inline-skatenwedstrijdgroep

De Klim van Steenwijk

door: Johan Boef

300 meter. Langer is De Klim niet. Maar toch is menig reputatie er op gesneuveld of juist gemaakt. Zo won Rob Jager er in 2007 zijn eerste wedstrijd, wat het begin werd van een indrukwekkende reeks overwinningen en podiumplaatsen. In De Klim van afgelopen woensdag sneuvelden geen reputaties, maar het ging niet vanzelf.

De eerste ronde was nog een beetje aanvoelen: het parcours was niet helemaal droog, met name in een scherpe bocht na de afdaling. Maar de meeste rijders reden op regenwielen, dus vanaf de eerste klim werd er vol doorgetrokken.

Het patroon van een week eerder werd ook in Steenwijk doorgezet: Een harde koers met vrijwel geen rustmomenten. Na de klim overeenkomen? Als het al gebeurde dan duurde dat hooguit 4 seconden. Om vervolgens weer volle bak te reageren op de zoveelste demarrage.

Een van de mannen die in het eerste deel van de wedstrijd veelvuldig wegreed was Rob Jager, wat hem de leidersprijs over drie ronden opleverde. Rob wist hiermee de koers hard te maken, hoewel Johan en Martijn ook regelmatig de kop namen. Het peloton dunde door het moordende tempo snel uit tot een groepje van 11 man.

Niettemin wist Gerald Bos met behulp van een afgezakte B-rijder weg te rijden en weg te blijven. De achtervolgers moesten dus strijden om de tweede plaats. Een ronde voor het eind moest Johan echter lossen. De blessure die hij in Oldebroek had opgelopen leverde nog teveel last op, met name in de klim. Martijn en Rob moesten het dus afmaken.

Rob kwam volgens plan in de laatste ronde op kop, maar werd richting de klim ingehaald door een B-rijder die zich tegen de regels in met de finale bemoeide. Rob dacht dat hij werd ingehaald door een Master en ging volle bak achter de rijder aan. Gevolg was dat hij te vroeg moest afgeven en Martijn niet kon brengen zoals we hadden bedacht. In de sprint werd Martijn helaas nog voorbijgestoken door Wim Kwakkel en Rene van de Meulen. Wel bleef hij ditmaal Geert Kruims voor. Het leverde toch een mooie 4e plaats op. Rob werd 10e en Johan 11e.

In het klassement staat Martijn nu op een gedeelde eerste plaats en Johan 5e. Rob staat in het 50+-klassement 4e.