Inline-skatenwedstrijdgroep

Een wedstrijd voor doorbijters!

door Ronald Visser

Op zaterdag 4 mei werd de 2e wedstrijd van de Mijnten Inline Cup verreden. Deze keer op Sportpark Zielhorst te Amersfoort. De wedstrijd was de eerste volledige marathon ( 42 km en 195 m) van het seizoen. Dit betekent dus 29 rondes met 29 keer de ‘Col van Knol’ en 29 keer een klinkersstrook van ca. 200 meter. Niet een heel snel parcours, maar wel een voor doorbijters! De klinkers bezorgden menigeen pijnlijke voeten. Gecombineerd met een aardig windje leverde dit dus een pittige wedstrijd op.

Aan de start verschenen 68 deelnemers. Alle categorieën startten tezamen met in de meeste categorieën wel één of meerdere SVU’ers.

Mijnten inlinecup Amersfoort (142)
De snelheid zal al snel in de wedstrijd en ook op de klinkersstrook werd flink doorgereden. Het peloton bleef gedurende de hele wedstrijd redelijk groot, waardoor de strijd spannend bleef. Dankzij de relatief kort rondes kon het publiek bij de finish 29 keer genieten van het langsrazende peloton en de vele kleinere groepjes die op 1 of meerdere rondes waren gezet.

Iedereen werd enthousiast aangemoedigd, waardoor de rijders even de pijn konden vergeten en vol goede moed aan een nieuwe ronde begonnen.

In de eindsprint lukte het Martijn Jager om een tweede plek te veroveren bij M40 en de derde plek op het podium in deze categorie was voor Klaas Brandwijk. Christiaan Smit reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen en werd prompt 2de bij de C2, een mooie prestatie! Laten we hopen dat deze mooie prestaties minstens kunnen worden geëvenaard op 1 juni tijdens de volgende marathon op onze eigen Nedereindse Berg.

Bekijk de volledige uitslag | foto’s van Alie Heuver| foto’s SSV Lek en Linge