Inline-skatenwedstrijdgroep

KPN Inlinecup Oldebroek

door: Johan Boef

Na de redelijk succesvolle regiowedstrijd in Gouda is het nu tijd voor het echte werk: de eerste KPN-inlinecup in Oldebroek. Kunnen we deze koers ook domineren, zoals in Gouda, of gelden bij landelijke wedstrijden toch andere regels?

De koers wordt al in de eerste ronde hard gemaakt. Het is André Klompmaker die de koers opent met een demarrage. En het is niet zijn laatste. En het zet de toon. Er rijden vrijwel doorlopend rijders weg, waaronder onze eigen Cor Varenkamp en Rob Jager. Johan en Martijn hebben de opdracht gekregen zicht rustig te houden om in de sprint kans te maken.

Het SVU-team domineert niet zoals in Gouda een week eerder, maar gaat goed mee. Rob controleert, Cor valt aan en Johan en Martijn blijven alert rijden. Maar als 8 ronden voor het eind André Klompmaker voor de achtste keer demarreert springt alleen Albert Bakker met hem mee. Ze krijgen uiteindelijk slechts 18 seconden, maar het blijkt genoeg. Bakker wint de sprint voor de moegestreden André Klompmaker. Daarachter volgt het aanstormende peloton.

In dat peloton zijn Rob, Martijn en Johan naar voren geschoven. Eerst komt Johan op kop, met Martijn in z’n rug. Speaker Jannes ziet daar de humor wel van in: “De Boef wordt achternagezeten door De Jager”. Rob neemt vervolgens over en gaat volle bak op kop rijden, met Martijn en Johan direct in z’n wiel.

Halverwege de laatste ronde versnelt Martijn hard vanuit Rob’s rug, en krijgt alleen Johan mee. In de laatste bocht blesseert Johan zich echter. Martijn moet het dus afmaken: het podium lonkt, maar oud-Nederlands kampioen Geert Kruims gooit roet in het eten: hij is langs de trekkebenende Johan geglipt en passeert Martijn op de streep.

Martijn wordt vierde en Johan rolt nog naar een vijfde plek. Cor wordt uiteindelijk 15e en Rob, die de sprint heeft laten lopen wordt 23e.

Bekijk de volledige uitslag | bekijk het beknopte verslag op schaatsen.nl