Inline-skatenwedstrijdgroep

Winst voor Martijn Jager!

foto Neeke Smit -Timsimaging.nl

Hij zat er al een paar keer dicht bij, maar de eerste overwinning voor het masterteam Bikemen/Weldam/SVU is een feit. Martijn Jager wist na een spannende race teammaatje Johan Boef met 3 honderdste van een seconde voor te blijven.

Het strijdtoneel was een parcours met klim in het Limburgse Beek. Een pittig maar uitdagend parcours, waar de masters tegelijkertijd met de dames hun wedstrijd afwerkten.

Vooraf was er de nodige nervositeit over de wielkeuze: regenwielen of droogweerwielen. Het wegdek was nat, maar begon tijdens het inrijden op te drogen. Op advies van trainer John Davis besloten Johan en Martijn te gokken op de snelle G13-wielen, bedoeld voor droog weer. Anderen reden op regenwielen, en sommigen op een mix van regen- en droogweerwielen. De wielen zouden in de race een belangrijke rol gaan spelen.

Na twee ronden ging Johan er vandoor, op jacht naar het drie-ronden klassement. Het eerste deel van de wedstrijd werd er regelmatig door zowel dames als masters aangevallen, waardoor de wedstrijd behoorlijk hard werd gemaakt.

Johan Boef gaat er vandoor : foto Neeke Smit -Timsimaging.nl

Halverwege de wedstrijd luwde de aanvallen van de dames enigszins, wat voor Rob Jager het moment was om weg te rijden. Hij kreeg Wim Kwakkel, de nummer twee uit het klassement en Cees Cijsouw mee in zijn wiel en sloeg al vrij snel een behoorlijk gat. Een paar ronden later kregen ze gezelschap van Elma de Vries. In het peloton controleerden Johan en Martijn, die dankzij Rob’s inspanning zich enigszins konden sparen.

Zo konden ze vrij makkelijk mee met een groepje dat vergeefs in de tegenaanval ging en even los kwam van het peloton. Maar omdat de dames besloten op jacht te gaan op Elma de Vries werd dit groepje van vier kort voor het einde van de wedstrijd ingelopen. Een bijkomend gevolg van de jacht van de dames was dat het groepje van Rob en Cees ook in het vizier kwam. Elma de Vries was hier overigens al uit weggereden en Wim had zich laten terugzakken in het peloton.

In de laatste ronde besloot Wim vol door te trekken, maar had de pech dat Martijn en Johan in zijn rug bleven. Na de afdaling schoten ze onder Wim door en sloegen direct zo’n enorm gat dat het veilig was om onderling uit te vechten wie met de overwinning naar huis zou gaan. Martijn had een lichte voorsprong, maar Johan kwam langszij. Martijn had echter nog een tweede versnelling in huis en zij aan zij kwamen ze op de finish af, waarbij Martijn aan het langste eind trok en op de hoogste trede van het ereschavot belandde, geflankeerd door Johan op de tweede plek. Cees Cijsouw wist de derde plek te bemachtigen, gevolgd door Wim Kwakkel. Rob Jager werd na zijn inspanningen nog keurig vijfde.

Bekijk de hele uitslag (PDF)