Inline-skatenwedstrijdgroep

Marathon Nedereindse Berg: de thuiswedstrijd

door: Johan Boef

Een koude wind, een sterk startveld en 19 keer de berg op: het zijn ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd.

Een spektakel werd het. Het peloton bestond uit Junioren, C-rijders, Dames en masters. De junioren startten om onduidelijke redenen vooraan de wedstrijd en besloten er direct vandoor te gaan. De C-rijders en Masters moesten dus de eerste twee ronden vol aan de bak om sowieso naar voren te rijden, en vervolgens een groepje al te ijverige Junioren tot de orde te roepen. Het resultaat was dat het veld van ruim 90 rijders direct behoorlijk werd uitgedund.

Tijdens de race werd er flink aangevallen, hoewel uiteindelijk slechts een groepje met daarin Master Hans van Apeldoorn, wist weg te komen. Na zo’n 14 van de 19 ronden bestond het achtervolgende peloton uit zo’n 15 rijders. De rest van het veld was weggereden. Van Apeldoorn had inmiddels ruim een minuut voorsprong, dus het peloton ging zich opmaken voor de sprint om de tweede plek. Johan probeerde 2 ronden voor het eind nog uit het peloton weg te rijden, maar had de macht niet om weg te blijven.

Rob en Martijn reden in de voorlaatste ronde naar voren en Martijn werd in stelling gebracht. En wederom met succes. In de sprint wist hij Mijnten-rijder Arnoud Mooibroek voor te blijven en pakte de tweede plaats. Rob werd uiteindelijk netjes vijfde en Johan legde beslag op de achtste plek. Al met al een mooie generale repetitie voor het NK-marathon in Veendam.

De concurrentie is gewaarschuwd.

Bekijk de stand tot nu toe bij de MA 40 | andere categorieën

Op de site van Mijnten Inline Cup staat ook nog een leuk verslag