Inline-skatenwedstrijdgroep

Uitgewaaid in Culemborg

door: Ronald Visser

Na een NK-intermezzo vorige week, was het zaterdag 15 juni was weer tijd voor de Mijnten Inline Cup. Dit keer in Culemborg. Het 550 meter lange parcours heeft heerlijk glad en snel asfalt. Het is gelegen aan de rand van de stad. Door de open ligging kon er dus optimaal geprofiteerd worden van de harde zuidwestelijke wind!

De marathon voor de C/D-rijders begon te laat omdat het ochtendprogramma van de jeugd door hevige regenval enige tijd was stilgelegd. Van regen hadden de rijders geen last meer, maar de wind was er niet minder op geworden! De helft van het parcours kwam de wind pal van voren, de andere helft had men de wind in de rug. Gelukkig scheen de zon met enige regelmaat en was de temperatuur aangenaam.

De wedstrijd werd gestart door de C1 en D1 rijders, aangevuld met de toppers uit de jeugd (JbJ). Diverse rijders deden pogingen weg te rijden, maar werden snel teruggehaald door het peloton. Na 10 minuten mochten C2/D2 zich in de wedstrijd vervoegen. Zij wisten aan te sluiten bij het peloton, maar zaten hierbij ook sommige C1-rijders in de weg. Het peloton dunde gedurende de wedstrijd langzaam uit en diversen rijders gaven het op. De verschillende groepjes die zich langzaam gevormd hadden, moeten voor het publiek verwarrend zijn geweest. Er zal vast enige onduidelijkheid hebben bestaan over de posities van de verschillende rijders en rijdsters.

Na enig wachten was er de uitslag. Er werd snel overgegaan tot de uitreiking, zo snel dat sommige rijders zich uit de kleedkamer moesten haastten om op het podium te kunnen staan. De enige SVU’er met een podiumplek was Doke Schoonhoven. Zij werd tweede bij de D2.

Bij de masters ontbraken diverse rijders omdat tegelijkertijd de KPN-inline-cup plaatsvond in Vlissingen. Johan Boef en Martijn Jager wisten daar beiden het podium te behalen. De wedstrijd in Culemborg werd gewonnen door iemand die regelmatig op de Nedereindse Berg te zien is: Marc Velzeboer.

Uitslag:  http://www.mijnten-inline-cup.nl/2013/Culemborg/marathon.htm

Foto’s: http://picasaweb.google.com/111222173242683617901/MijntenInlinecupCulemborg15Juni2013