Inline-skatenwedstrijdgroep

Aanvallen in Staphorst

In de kleedkamer keek Geert Kruims om zich heen en zag dat minstens de helft van de rijders nieuwe wielen had gestoken. ‘Het NK is al geweest hoor’, merkte Albert Bakker nog grappend op. Maar dat een aantal rijders met grote plannen naar Staphorst was gekomen bleek later. Iedereen wilde vechten voor de winst.

En een gevecht werd het. De Mexicaan Pedro Paez, die het peloton naast onze vertrouwde Belgische huisexoot Jean Luc Osteyn van een internationaal tintje voorzag, ging er bij de start direct hard vandoor. Het peloton wist aan te pikken, maar de toon was gezet. In de vijfde ronde ging Johan ervandoor en pakte gelijk 15 seconden in de eerste ronde, maar wist deze voorsprong niet verder uit te bouwen. Het peloton liet hem zo’n vier ronden begaan, net genoeg om de premiesprint te pakken. Vrijwel direct na de sprint werd Johan ingerekend, wat voor Gerard Bos het startsein was om hard weg te rijden. Maar ook hij werd na vijf ronden ingerekend. Daarna werd het een dolle rit. Rob Jager demarreerde, werd teruggehaald, waarop Arnoud Mooibroek ging, gevolgd door een aanval van Jean Luc, van Jo Huitzing, toen Gerard Bos, daarna Cor Varekamp en vervolgens Jean Luc gewoontegetrouw nog een keer of vier.

Tegen het einde van de koers reden Kruims, Bos en Bakker weg bij het vermoeide pelotonnetje en leek het drietal op het podium af te koersen. Dat was niet naar de zin van Johan en vooral van Robin van Alfen. Sterkste man in koers van Alfen zette zich op kop van het peloton en sleurde ronde na ronde, af en toe afgelost door Johan die het gat wilde dichten voor Martijn, tot de koplopers waren bijgehaald. Met de koplopers weer in het gareel kon de finale beginnen. Maar toen Johan omkeek zag hij tot zijn grote schrik dat Martijn er niet meer bijzat. Omdat Martijn even daarvoor had geprobeerd een gat dicht te rijden blies hij zich op en moest hij juist door deze temporisering loslaten. Na het kopwerk was Johan niet fris meer voor de sprint, dus hadden we nog 1 troefkaart over: Cor Varekamp. Op ditzelfde parcours werd hij een jaar geleden nog Nederlands kampioen. Dit keer liep het echter anders omdat Cor in de een na laatste ronde overging tot een nadere inspectie van de graskant. Op knappe wijze wist hij uit de sloot achter het parcours te blijven, rolde door het gras gewoon door en bleef gelukkig op de been. Wel waren z’n kansen vergooid. De sprint werd gewonnen door krachtmens Arnoud Mooibroek, gevolgd door Geert Kruims en Albert Bakker. Johan was eerste SVU’er op de achtste plek, gevolgd door Cor op plek negen, Rob op plek dertien en Martijn op de vijftiende plaats.

In het klassement staat Martijn nog steeds eerste, hoewel Johan een paar puntjes op hem is ingelopen. Wim Kwakkel, vandaag tiende, staat op een derde plek. In het 50+ klassement staat Rob jager bovenaan, gevolgd doorAlbert Bakker en Jacob Drenth. Onze Mexicaan werd halverwege gelost en kwam uiteindelijk met twee ronden achterstand binnen.