Inline-skatenwedstrijdgroep

Harde koers in Nijkerk

Een bliksemsnel rondje, windje mee naar de finish en een sterk peloton; prima ingrediënten voor een klassieke sprintwedstrijd. En met Martijn op een eerste plek in het klassement een mooie gelegenheid die koppositie te versterken.

Sprinterswedstrijd of niet, er werd volop aangevallen. Cor plaatste een aantal harde demarrages, Arnoud Mooibroek deed z’n best weg te komen, Johan reed een aantal keren weg, en Jean Luc Osteyn heeft in z’n DNA ingebakken dat hij iedere vijf ronden moet aanvallen, wat hij trouw aan zichzelf deed.

Ongeveer 10 ronden voor het eind plaatste Johan een aanval, die door Adriaan van Damme werd gepareerd, waarop Tonnie van Tongeren, Arnoud Mooibroek en Jean Luc ervandoor gingen. Ze pakte een goeie 20 seconden voorsprong en leken de podiumplaatsen te gaan verdelen.

Johan kapot!

Het afgematte en uitgedunde peloton leek niet van plan de mannen terug te halen, dus besloot Johan in een alles of niets-poging het gat dan maar in z’n eentje dicht te rijden, om zo Martijn nog een kans te geven het podium te halen. Als enige nam Van Damme af en toe over, en in 3 ronden was het gat gedicht, net op tijd voor de finale.

Johan bleef vervolgens nog ‘s drie ronden op kop om het tempo hoog te houden en Martijn voor verrassingen te behoeden. Volle bak doorrijden zodat er niemand meer overheen komt. In de laatste ronde nam Martijn over en ging van kop de sprint aan. Wim Kwakkel wist echter in de voorlaatste bocht een gaatje te vinden en kwam met Wim van Leest nog net onder Martijn door. Martijn werd derde, Cor werd zevende en Johan kwam moegestreden als 14e over de streep. Na zes rondjes kop was een sprint net teveel gevraagd.

Martijn op het podium

C-rijders
In een bikkelhárde wedstrijd met een groot peloton van ruim 60 rijders, die gedomineerd werd door een groepje landelijke a-junioren, wist C-rijder Ronald Visser als 35e te finishen. Hiermee was hij de achttiende c-rijder.