Topdag voor de SVU in Nijkerk

De hoogste opkomst ooit, goed skeelerweer en een enthousiast publiek: het bleek de basis voor een topdag voor de SVU-rijders. In vrijwel iedere categorie had de bescheiden Utrechtse afvaardiging wel iemand op het podium.

Junioren
Bij de junioren wist Nienke Bollema knap al haar spintafstanden te winnen, en pakte daarmee ook het dagklassement. In de marathon werd ze netjes 7e. Haar broer Bauke, net terug van een blessure, werd 11e in de sprint en 17e in de marathon.

Asim Muhammad won bij de pupillen 1 met overmacht alle afstanden en stelde daarmee zijn derde overwinning veilig. Asim wilde wellicht niet onderdoen voor zijn broertje Asif, die eerder op de dag bij de pupillen 4 al zijn ritten wist te winnen en zo zijn koppositie in het klassement wist te versterken.

Bij de pupillen 2 werd Marieke de Kruijff knap 4e in de sprint, en reed ze in de puntenkoers lang met de besten mee. In de laatste ronden moest ze wat meters toegeven, maar knokte netjes door tot op de streep. Uiteindelijk wist ze overall beslag te leggen op een 6e plaats.

Bij de jongens wist Raphael Boef zijn goede sprint in Culemborg geen goed gevolg te geven door een valpartij bij de start. Hij mocht z’n race wel overrijden, maar moest dat direct na z’n eerste, mislukte race doen. Daardoor kwam hij helaas niet verder dan een 16e plek. De valpartij zat bij de 1000 meter inline nog in z’n hoofd. Een slechte startplaats achteraan hielp ook niet. Maar gelukkig ging de knop bij de puntenkoers om.

Ondanks een startplek achteraan wist Raphael zich in z’n eentje naar de kopgroep terug te knokken. Pas in de laatste ronde sloot hij aan en wist nog een paar rijders te verschalken en finishte als 10e.