Inline-skatenjeugdwedstrijdgroep

Baanwedstrijd Almere

KPN-Inlinecup : Bij de junioren B reden Bauke en Nienke Bollema heel sterk naar een respectievelijke 13e en 5e plek. Nienke reed mee tot in de finale, wat betekent dat ze de volle 50 ronden voor de puntenkoers/afvalwedstrijd reed, samen met 5 andere rijdsters. De rest moest het veld eerder verlaten.
Martijn Jager deed onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ ook mee op de 200-meterbaan in Almere en werd prompt derde.

In de puntenkoers ontstond er een gevecht op leven en dood tussen Martijn Jager en Adriaan van Damme. Martijn en Adriaan reden achter de twee koplopers, maar wisten niet dat alleen de eerste twee punten kunnen verdienen, dus vochten ze elkaar volledig de tent uit. Prachtig voor het publiek, maar Martijn smeet zo met z’n krachten dat hij in de eindsprint net tekort kwam om dat ene puntje dat op de eindstreep nog wel te verdienen was in de wacht te slepen. Maar met een mooie derde plek en een ervaring rijker nam hij afscheid van Almere.

Eerder op de dag wist Asif Muhammed zijn wedstrijd bij de pupillen-4 te winnen. Zijn broer Asim werd vierde bij de pupillen-1. Marieke de Kruijff werd netjes vijfde bij de pupillen-2-meisjes en Raphael Boef werd 15e bij de pupillen-2- jongens.