Langebaan jeugd op mini trainingskamp

Langebaan jeugd Mini trainingskamp

Zaterdag 7 september is de langebaan jeugd op trainingskamp geweest. Alle nieuwe leden waren hiervoor ook uitgenodigd om kennis te maken met de trainers en de mede schaatsers.

Een grote groep kinderen verzamelde ‘s-morgens op de skeelerbaan in Almere. Daar begonnen we met een pittige skeelertraining onderleiding van Jacqueline en Tino. Op de piste werd vooral gewerkt aan de bochtentechniek. Wat voor sommige kinderen best even wennen was op de mooie gladde kombaan.

Na anderhalf uur plezier verplaatsten we ons naar het Kotterbos. Hier was het tijd voor de lunch, informatie over het komende schaatsseizoen en vooral het proefpassen van de nieuwe pakken voor de jeugd. Maar daarna moest iedereen weer hard aan de slag met de droogtraining. Ook hier straalde het plezier ervan af, ondanks dat het best zwaar en soms moeilijk was.

De dag was veel te snel voorbij, maar we zullen dit zeker volgend jaar weer doen. Het was vooral een dag van veel lol, gelach en een heel mooi begin van het schaatsseizoen.