Inline-skatenwedstrijdgroep

Spetteren in Zeist

Johan geniet van zijn overwinning

De herfst is nog niet begonnen, maar afgelopen zaterdag kregen we alvast een voorproefje: regen, regen en nog eens regen. Het weerhield de mannen van het masterpeloton niet om toch die laatste wedstrijd mee te pakken. Het werd spetterend, in alle opzichten.

De plassen stonden op sommige plekken centimeters diep op de baan, maar echt veel last hadden we niet van de regenval. Met regenwolken en een ietwat ruw oppervlakte was er voldoende grip, waardoor er redelijk normaal gekoerst kon worden.

Al vroeg in de koers gooide de aanvallend rijdende Theo Selman de knuppel in het hoenderhok. Hij kreeg vijf man mee en door goed samen te werken wisten we al vrij rap de over het parcours verspreidde achterblijvers in te halen. Van een peloton achterblijvers was nauwelijks sprake, wat de kopgroep in de kaart speelde.

Mijnten Inline Cup Zeist 14-9-2013 341Johan verrekte z’n lies bij de start en wist dat een sprint er niet inzat. Dus zat er niets anders op dan proberen te demarreren. Bij de derde demarrage, zo’n tien ronden voor het einde was het prijs: Henri van Ramshorst sprong mee in z’n rug en kop over kop wisten ze een gaatje van een halve ronde te slaan. Het overgebleven viertal in de kopgroep keek elkaar aan, maar niemand wilde het gaatje dichtrijden.
Op ongeveer vier ronden voor het einde leek bij Van Ramshorst het beste eraf, wat voor Johan het moment was bij hem weg te rijden. Een flinke tempoversnelling bleek voldoende, en Johan kon de laatste drie ronden solo naar de streep rijden.

Mijnten Inline Cup Zeist 14-9-2013 381Achter hem was de strijd om de tweede plaats kalle hevigheid losgebarsten. Wim Kwakkel sprong weg uit de kopgroep en wist … nog net in te halen. Martijn was hierdoor enigszins verrast, maar pakte toch nog de vierde plek. Cor Varekamp pakte achter de kopgroep nog de tweede plek bij de 50+’ers en wist daar zijn tweede plek in het algemeen klassement ook veilig te stellen.

Hiermee is een buitengewoon succesvol seizoen op passende wijze afgesloten. Martijn en Rob wonnen in hun leeftijdsklassen de KPN-inlinecup en Johan werd derde, Cor werd in Hallum open Nederlands Kampioen en Martijn werd tweede overall in de Mijnten-competitie op slechts een handvol punten van winnaar Wim Kwakkel.

Mijnten Inline Cup Zeist 14-9-2013 386

Bij vrijwel iedere wedstrijd stond er wel een lid van ons team op het podium.

En hopelijk was dit seizoen niet ons definitieve hoogtepunt, maar is hiermee de basis gelegd voor het volgende seizoen. Want dit smaakt naar meer!

Johan Boef

Als SVU zijn we met allen supertrots op jullie! Geniet van behaalde resultaten en hopelijk zetten jullie deze lijn volgend jaar door!