jeugdLangebaanSchaatsen

Pupillenwedstrijden Assen

Een tijdje geleden kon je je opgeven bij langebaan om deel te nemen aan de pupillenwedstrijden in Assen. Ik had ook al is een keer in Enschede de pupillenwedstrijd gereden en dat vond ik zo leuk dat ik dit keer ook wilde mee doen. Je kreeg een mailtje als je wist dat je mocht mee doen. Meagen, Noor, David, Martijn, Linde, Lana, Imre en ik mochten de wedstrijden rijden in Assen.

We kwamen bij de ijsbaan die, hoe zal ik het zeggen, verstopt zat in een doolhof. Je moest linksaf, rechtsaf, rechtsaf, linksaf en zo ging het oneindig lang door. Tot dat we er waren.

We waren onderverdeeld in categorieën zodat de zelfde leeftijdsgenootjes tegen elkaar moesten rijden. Meagen, David, Noor en ik reden een 500 en 700 meter. En Linde, Lana, Martijn en Imre reden twee keer een 300 meter. De wedstrijden gingen heel goed. Ik reed op de 500 meter vier seconde van mijn persoonlijke record af. En op de 700 meter zeven seconde van mijn persoonlijke record. Maar niet alleen ik reed heel goed ook: Meagen, Noor, David, Martijn, Linde, Lana en Imre hadden allemaal minstens één persoonlijk record. Na de eerste omloop stonden we vijfde.

Toen de wedstrijden waren afgelopen kwam de prijsuitreiking. We hadden al uitgerekend dat niemand van de SVU iets had gewonnen. Uiteindelijk zijn we negende van de elf geworden, best goed.

Iedereen ging weer naar huis toen de wedstrijden waren afgelopen. Rond middennacht was iedereen weer thuis!

Door: Marit van de Kraats

Complete uitslag pupillenwedstrijden Assen