111 ronden vanaf 23:11u

111 ronden tocht 2013

Op vrijdag 15 november stond de jaarlijkse schaatsklassieker van 111 ronden  op de Jaap Edenbaan op het programma. Deze nachtprestatietocht, georganiseerd door HCA, begint een traditie te worden binnen SVU (verslag eerdere editie).

Vijf SVU’ers (Peter de Bouter, Thomas van Maaren, Jasper van de  Kreeke, Richard Budding en Wim Uijlenbroek) stapten om 23:11 het ijs op om binnen 111 minuten de 111 ronden af te leggen. Schaatsers van alle niveaus en uit alle delen van het land stonden aan de start.

Het ijs  schitterde in het licht van de volle maan.

Iets later dan gepland, klonk het startschot. Het was even zoeken naar de juiste groep, gaat het niet te hard of te snel. Peter schoot er vandoor, Jasper en Richard zochten elkaar op, Thomas en Wim zochten hun plek tussen de schaatsers. Langzaam ontstonden er verschillende grote en kleine groepen en tikten de ronden onder de schaatsen weg.

Het was een mooi gezicht hoe de verschillende groepen hun plek namen op het ijs. Op diverse momenten kon je goed aansluiten bij een van deze groepen. Op die manier vlogen de ronden voorbij. Al snel naderde het rondebord de enkele getallen. Verschillende mannen in het geel maakten zich op voor de eindsprint. Toen nummer een klaar was moesten de meesten nog zo’n dertig-veertig ronden.

Peter de Bouter - 111 ronden 2013

Met twee keer stempelen rondde Peter zijn 111 ronden als eerste af, de rest volgde binnen tien minuten; allemaal ruim binnen de tijd.

In het leukste schaatscafé van Nederland, De Skeeve Skaes, werd onder het genot van een biertje flink doorgeboomd.

Op de website van HCA staat een mooie sfeerimpressie

Kortom, een gezellige en leuke toertocht!

Voor de liefhebbers is er op 10 januari 2014 weer de Schaatsnacht van Deventer: 50, 100 of 150 km ter voorbereiding op de (Alternatieve) 11-stedentocht. Voor meer informatie kijk op http://www.sportbedrijfdeventer.nl/kalender/schaatsnacht-van-deventer/