LangebaanSchaatsen

Langebaantrainingen werpen hun vruchten af

Op zaterdag 21 december 2013 kwamen maar liefst elf SVU- schaatsers naar de Vechtsebanen om deel te nemen aan een langebaanwedstrijd. Zouden de trainingen hun vruchten gaan afwerpen? Het weer was niet veelbelovend met harde wind en regen. Desondanks lag het ijs er goed bij en konden we na een goede warming up van start. Op de kruising stond Roland klaar om ons van nuttige adviezen te voorzien. Kortom, de randzaken waren prima in orde!

Op de 500 m was het al meteen raak met maar liefst zes persoonlijke records: voor Marije de Gruijter, Janneke Tax, Jacco Spek (met maar liefst 3,5 seconden), Jesse Dobbelsteen, Jurian van der Kraats en Hans Nollet! Bovendien reden Carmen Panneman en Johan Smit een seizoenrecord.

Het tekende zich al af: er is hard en vooral ook goed getraind. Diverse schaatsers weten de aangeleerde techniek steeds beter om te zetten in snelheid.

Op de 1000 m viel opnieuw veel te genieten met persoonlijke records voor Carmen, Jesse, Hans en Christiaan Smit! Johan kwam 0,06s boven zijn PR, maar reed wel een “Utrecht- record”. Op de 700 meter snelden alle drie onze deelnemers, Marije, Janneke en Jacco, naar een nieuwe persoonlijke toptijd!!

Voor alle tijden verwijs ik naar de uitslagenpagina www.bcutrecht.nl

Na afloop zaten we met een aantal rijders en onze langebaantrainer Eelco na te genieten in het KNSB- restaurant, toen Roland ons nog even kwam motiveren om op zondag 19 januari deel te nemen aan het clubkampioenschap van ons aller SVU. Dat was al helemaal niet meer nodig, want zo’n wedstrijd smaakt natuurlijk naar meer!!

Roland, bedankt voor de prima coaching. Eelco, bedankt voor al je technische en tactische aanwijzingen tijdens de zaterdagmorgentrainingen.

Hopelijk gaan nog meer SVU-ers langebaanwedstrijden rijden; het is echt enorm leuk en motiverend!

Aan het einde van het seizoen weer recordwedstrijden in Heerenveen??!!

Johan Smit