Schaatsenshorttrack

Sectie Shorttrack

Datum: 23 november 2013

Plaats: Vechtsebanen in Utrecht

Eindelijk is het zover, de wedstrijd Shorttrack voor sporters met een verstandelijke beperking kan van start gaan.

Na een voorbereiding van ongeveer een half jaar staat alles klaar.

Met ongeveer vijftig vrijwilligers zal SchaatsVereniging Utrecht sectie Shorttrack dit eerste Nationaal Shorttrack evenement laten plaatsvinden dat in Nederland wordt gehouden.

Als vereniging zijn wij daar natuurlijk heel erg trots op.

Samen met Special Olympics Nederland en de KNSB is het een fantastisch evenement  geworden.

Special Olympics 2013 A

Na een geweldige opening, waar een aantal rijders van onze vereniging verlicht over een donkere baan reden, was er de atletenparade en werd de vlag gehesen. Er werd een welkomstwoord gesproken door de vertegenwoordiger van Special Olympics Nederland.

Special Olympics 2013 B Special Olympics 2013 C

Nadat de torch (vlam) binnengebracht werd (politiemensen op vrijwillige basis hebben de vlam vanaf Paardenveld naar de Vechtsebanen gebracht), werd deze in een optocht naar het ijs gebracht en daar overgenomen door onze sportster Marit Kaats. Zij mocht vervolgens de sporterseed uitspreken: “Ik ga voor de overwinning maar door mijn inzet ben ik al winnaar”. Daarna mocht Marit de vlam op het ijs ontsteken.

Special Olympics 2013 D

Na het uitspreken van de officiële opening door Special Olympics kon het feest beginnen.

Bijna tachtig sporters uit twaalf verschillende verenigingen hebben deelgenomen. De sporters konden kiezen voor de afstanden 222 en 111 meter, of voor de 500 en 333 meter, of voor de 1000 en 777 meter.

Elk van de deelnemers had de afstanden gekozen die het best bij zijn/haar mogelijkheden pasten.

Aan de blijde gezichten was af te lezen dat de deelnemers het uitstekend naar hun zin hadden. De strijd was soms heftig, maar in ieder geval sportief.

Special Olympics 2013 E

Special Olympics 2013 F

De twee schaatsers van SVU, Marit Kaats en Nils de Groot, hebben beiden twee maal een gouden medaille omgehangen gekregen, omdat ze in hun categorie de beste waren. Reken maar dat ze trots waren!

Special Olympics 2013 G

Ook is het leuk te vermelden dat twee toppers uit de vereniging, Annita van Doorn en Bjorn Postma, de prijzen wilden uitreiken. Dit gaf voor de sporters natuurlijk een extra leuk tintje aan het geheel.

Special Olympics 2013 HSpecial Olympics 2013 I

Aan het einde van de dag konden wij als organisatie terugzien op een geweldig evenement. We hopen  dat dit in de toekomst een vervolg zal krijgen.

Namens SVU sectie Shorttrack, nog een bedankje aan alle enthousiaste vrijwilligers!

De organisatie

Stans Koot,Thom van IIzendoorn, Jacob van den Bosch