jeugdJeugdschaatsenSchaatsen

Wedstrijd jeugdschaatsers

Vrijdagavond 27 december deden een twintigtal kinderen van het SVU jeugdschaatsen mee aan de jeugdschaatswedstrijd. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat ze een wedstrijd schaatsten. Super spannend dus!

SVU deed mee met 4 groepjes van 5 kinderen en een teamleider. 2 groepen die diploma A,B of C vorig jaar hadden gehaald en 2 groepen die diploma C, D, E of F vorig jaar hadden gehaald. Er werden 3 wedstrijden geschaatst:

• Hoefijzerrace (Vijf ploegen van vijf schaatsers starten tegelijkertijd en ze schaatsen aan een touw achter elkaar)
  • Estafette
  • Massa start (alle ploegen starten tegelijk en schaatsen 3 of 5 ronden afhankelijk van het schaatsdiploma die het kind heeft)

Voordat de wedstrijd begon werden eerst alle ploegen voorgesteld. Alle ploegen hadden een eigen vlag en schaatsten daarmee over de ijsbaan. Daarna begon het echte werk. SVU deed super goed z’n best. Ze werden enthousiast gecoacht door de schaatsleiders: Friso, Caspar, Niels en Jacqueline. Alles werd uit de kast gehaald. Soms wonnen we, soms wonnen we bijna en soms verloren we! Er werden geen prijzen uitgedeeld. Het ging deze avond echt om het plezier en de lol van het schaatsen. En dat was gelukt, want na afloop zagen we allemaal blije gezichten en kwam iedereen enthousiast van het ijs af. Als aandenken kregen de deelnemers een Oorkonde van Tino.

Door: Anja Strooband