Schaatsentrimmers

Weissensee SchaatsToertocht FlevOnice – die ging door!

it_giet_0an
Het is winter en dan denk je vaak aan de Elfstedentocht, dat is logisch. ‘Andere tijden Sport’ met nooit vertoonde beelden uit 1997, Weissenseetoertochten op Flevonice. Tja, dan ontkom je er al helemaal niet aan. En als je ruim 100 km in de benen hebt van de dag ervoor, dan begint er toch iets te ontstaan dat lijkt op een hele lichte vorm van Elfstedenkoorts.
Om je voor te bereiden op de Alternatieve Elfstedentocht moet je zijn op Flevonice. Gelukkig dit jaar weer geopend en hoe. Prachtige accommodatie, nog steeds een mooie baan. Op Flevonice zijn dit seizoen drie dagen gepland zodat deelnemers aan de komende AEW er hun kilometers kunnen maken. Net als de eerste keer was een aantal SVU-leden present op de tweede Weissenseetoertocht: Peter, Thomas, Jasper, Richard, Robert en Hans draaiden er hun rondes (Brigitte moest helaas verstek laten gaan). Zelfs het vroeg opstaan konden we oefenen: om 4 uur gaat de wekker, zodat je om 7 uur aan de start kunt staan. Ook het rijden in het donker kun je nadoen, want anderhalf uur later wordt het pas wat lichter. Nu is de baan wel verlicht, maar tussen de lantaarns is het toch behoorlijk donker. Echter, toen het licht was geworden, kregen we al snel te maken met regen. Gevoegd bij de wind, kracht vijf, waren het dus geen optimale omstandigheden, maar ook die horen erbij.

Speaker Jannes beloofde dat het in de middag droog zou worden en dat de zon er bij zou komen. Dat gebeurde inderdaad! Maar toen zaten wij al in de auto terug naar Utrecht… We kunnen terugkijken op een heerlijke dag schaatsen. De een kwam wat verder dan de ander. Eén SVU-rijder maakte de 200 km vol: Robert Wierts. Mooi gedaan Robert!
Hoe dan ook, met zo’n trainingsdag krijg je er echt zin in en wordt het tijd voor het echte werk op de Weissensee eind januari 2014.