jeugdLangebaanSchaatsen

Interclubwedstrijd Den Haag

Deelnemer interclubwedstrijd Den Haag

Voor acht schaatsers van SVU was het vrijdag 21 februari zover, ze mochten om 5 uur ’s ochtends opstaan voor een schaatswedstrijd in Den Haag. De wedstrijd was voor de pupillen A en de pupillen B en voor de junioren C1 en C2, jongens en meisjes. De schaatsers die meededen waren: Linde, Mans, Marit, David, Mariska, Sven, Tomas en ik.

Iedereen had er erg veel zin in en we hadden alles voor een wedstrijd over. We werden gecoacht door Jurrian. Jaqueline en Tino konden beiden niet en Jurrian vond het niet erg, en denk ik best wel leuk, om te coachen. De pupillen reden twee keer een 500 meter, de junioren reden een keer 500 meter en een keer 1000 meter.

De wedstrijd begon om klokslag zeven uur. Je moet er dan wel voor zorgen dat je er een half uur van te voren bent om de baan te verkennen en om warm te lopen. Toen we aankwamen op de ijsbaan waren er al een aantal mensen van SVU, bijvoorbeeld Marit die al in rit 1 moest starten. De club die SVU had uitgenodigd (Langsingerland) had alles goed geregeld en de wedstrijd begon dus ook stipt op tijd om zeven uur. Het begon met de 500 meter.

Het ijs zag er op het eerste gezicht goed uit en het was een helemaal overdekte baan; dan verwacht je wel dat het ijs goed is. Maar al snel bleek dat het ijs niet super goed was: door het dak regende het en daardoor sloeg het ijs aan. Helaas reden hierdoor veel kinderen van SVU geen pr maar misschien ook omdat het nog zo vroeg was. Het kan in ieder geval niet aan het aanmoedigen van de ouders liggen en van de schaatsers zelf die elkaar aanmoedigden. Maar gelukkig reden een paar kinderen wel een pr.

Het was sowieso hartstikke leuk om op een andere baan een wedstrijd te mogen rijden en het was enorm gezellig! Op het einde toen de prijzen werden uitgereikt was er ook nog een verassing voor alle coaches, ze kregen een plant. Zelf ben ik derde geworden, waar ik erg blij mee ben. Helaas heeft voor de rest niemand van SVU een prijs binnengehaald, dat is ook niet erg. Het was leuk en gezellig, daar ging het ook om!

Door: Sophie Rijnders