jeugdLangebaanmarathonSchaatsen

Niels Loos op NK jeugdmarathon

NK jeugd marathon

Op zaterdag 22 februari heb ik meegedaan aan het NK jeugdmarathon in Hoorn. We stonden aan de start met de 43 beste marathonpupillen A van Nederland. Het was erg druk in de baan en er werd hard gereden. Door het grote aantal kinderen aan de start, werden er veel valpartijen gemaakt en zelfs op de laatste 100 meter vielen er nog twee, waaronder diegene die op kop reed. Ik ben uiteindelijk 22ste geworden en was nummer 2 uit de regio Utrecht.

Om op het NK te komen, heb ik verspreid over het seizoen vier wedstrijden in Utrecht gereden en gestreden voor het klassement. Na vier wedstrijden ben ik derde geworden in het klassement, waardoor ik volgens het officiële reglement nog niet zeker was van plaatsing, want de nummers 1 en 2 gingen direct door en de nummer 3 werd aangewezen. Voor die derde plek moesten we een vijfde en laatste wedstrijd strijden. Dat ging goed en na een paar dagen hoorde ik van mijn trainer dat ik door was. Dit kon ik ook zien op de deelnemerslijsten. Ook zag ik dat ik als tweede door was omdat de nummer 1 van het klassement zich had teruggetrokken.

Het was erg leuk om eens in een andere wedstrijd te rijden dan gewoon langebaan en je leert er een nieuwe tak van het schaatsen kennen. Ik hoop dat we volgend jaar met een grotere groep SVU-kinderen deelnemen aan de marathonwedstrijden in Utrecht en dat we daardoor met meer kinderen op het NK rijden.

Door: Niels Loos

NK jeugd marathon