Schaatsentrimmers

Clubkampioenschap Ploegenachtervolging 2014

Groots ijsfestijn in februari: SVU Clubkampioenschap Ploegenachtervolging.

Dit jaar op de vooravond van de Olympische Winterspelen in Sochi Russia.
Voor publiek en wedstrijdschaatsers de unieke gelegenheid in Olympische sferen te komen.
Vooraf een uurtje vrij schaatsen voor de liefhebbers tot 21.30 uur, waarna om 21.45 uur velen nog even proefden aan het kampioenschapsijs, om een half uurtje later ruimte te maken voor de laatste liefhebbers en de gespannen wedstrijdrijders.
Dit jaar stonden de teams, met elk minimaal drie rijders van alle soorten, maten en allure, onder de bezielende leiding van Guus en Désirée.

ippTeam 1: Oudere ervaren jongeren: Wouter, Frederik, Frits en Mathijn
Team 2: Jongere ouderen vol ervaring in Elfstedentochten en op de Weissensee: Jan, Jan en Richard

Team 3: Flying Youngsters: Inge en Margret met Coming Man Gerard en All Round Jorg
Team 4: Speedy Clarine, de gedreven Wim en de niet aflatende Michiel

De vrije rijders maakten meer en meer ruimte voor de wedstrijdrijders.
Om 22.20 uur kon er gestart worden met de eerste van de drie ritten, waarin alle teams op zo’n honderd meter van elkaar in de baan zijn voor vijf rondjes. Vier teams strijdend tegen en met elkaar.
Enthousiast aangemoedigd door de laatste vrije rijders en het publiek.
Kop over kop het beste uit jezelf en elkaar halend.
Wat een strijd; wat een tijden. Iedereen onder de 45 seconden per rondje; te gek; mooie (top)sport.
Tien minuten later nog niet uitgepuft van de eerste rit van het zelfde laken een pak in een andere baanorde; de pikorde duidelijker, maar nog niet beslist; de derde rit moest uitsluitsel brengen.
Weer tien minuten later om 23.40 uur deze laatste en beslissende rit.

Team 3 viel in het laatste rondje uit elkaar, koesterde met blije gezichten de vier plaats, dit jaar net naast het podium; ruimte voor verbetering en chocolade met slagroom.
Team 4 met de sterk sleurende Clarine vaak op kop gaf zich na een zware strijd gewonnen, noteerde de derde plaats en zal volgend jaar sterker terugkomen.
De plaats op de hoogste trede van het podium ging tussen team 1 en 2; teams met veel gerijpte en ervaren klasse.

Team 1 flitsend uit de startblokken; team 2 zette als een locomotief de achtervolging in, maar kwam nipt te kort voor de hoogste trede.

Applaus en dank van het publiek en rijders voor Désirée en Guus en voor elkaar.
Een laatste afzakkertje chocolade in de kantine en welgemoed naar huis; een ervaring rijker en tot op het bot gemotiveerd voor een volgende strijd.

Gerard