LangebaanSchaatsen

Clubkampioenschappen Langebaan

Zondag 19 januari 2014 mochten we weer een grote groep rijders en rijdsters op de Vechtsebanen verwelkomen als deelnemer aan de jaarlijkse Clubkampioenschappen Langebaan. En ook nu mocht een groep Jeugdschaatsers proeven aan het wedstrijdschaatsen. Een fantastisch gezicht om de jongelui op de baan hun uiterste best te zien doen om zo snel mogelijk de finish te halen. Het was duidelijk dat er weer talent in ontwikkeling is.

Zo ook bij de pupillen en junioren die inmiddels het klappen van de zweep al goed kennen, als het om het wedstrijdschaatsen gaat. En ondanks het feit dat deze categorieën voldoende gelegenheid krijgen om wedstrijden te rijden, was het een genoegen om te zien hoeveel persoonlijke records sneuvelden. Overigens niet alleen bij de jongste jeugd. Ook bij de junioren, de senioren en de masters was dat het geval. Dus veel tevreden gezichten.
Diverse meisjes, jongens, dames en heren werden na afloop gehuldigd als kampioen(e).

Nadat in alle categorieën de strijd was gestreden, mocht nog een select groepje dames en heren een derde afstand rijden om te bepalen wie zich een jaar lang Algemeen Clubkampioen Langebaan zou mogen noemen. Bij de dames was dat uiteindelijk Roselieke Grendel. Een mooie bos bloemen viel haar ten deel. Opvallend mag worden genoemd dat Sophie Rijnders (Juniore C) zich in de strijd mocht mengen. Zij werd dan wel vierde, maar net als Irma Evenhuis en Ard van Gelder (bij de heren) mocht zij zich gelukkig prijzen met een totaal van drie persoonlijke records.
Bij de heren was Wop van Cappelle oppermachtig. Ondanks een val (vlak na de start) tijdens zijn 1.500 m, wist hij zich met een formidabele 3.000 m te revancheren en kon hij de eerste plaats opeisen.

Bekijk hier de uitslagen: https://svutrecht.nl/2014/01/resultaten-clubkampioenschappen-lb/