Terugblik inline-skate pelotonstocht 6 april

Zondag 6 april was het weer tijd voor de traditionele opening van het SVU inline-skateseizoen: de pelotons-/groepstocht door het ‘Groene Hart’. Na een week van lekker lenteweer waren de weergoden ons deze dag minder goed gezind. In de ochtend had het nog geregend. Maar zo rond 11.30 uur begon zowaar een bleek zonnetje te schijnen! De dames Joyce de Rooij en Wilma de Kruijff hadden hun inschrijfbalie al snel perfect ingericht.

De opkomst was helaas niet geweldig, waarschijnlijk toch door het weer. Uiteindelijk hebben zich 28 rijders ingeschreven. Brigitte Holl en Hans de Ruijter maakten ondertussen de lunchpakketten voor de vrijwilligers en de rijders. Wim Uijlenbroek had, net als vorig jaar, bij maar liefst 7 gemeentes waar de pelotonstocht doorheen ging, vergunning aangevraagd en op tijd gekregen! (respect Wim). Daardoor was het mogelijk om met motoren voorop te rijden en kruispunten te ‘blokken’. Deze taak was voor Leo Driehuis met zijn collega motorrijders Carli, Hans en Martine.

Vooraf werd nog druk overlegd met de fietsers die voorop en achterop reden. Gerard Janssen (bedenker van de route) had de tocht van te voren verkend en wist tot in detail de moeilijke punten aan te geven. Ook had hij nog een mooie aanpassing ingevoegd in de buurt van Woerden. Samen met Gerard vormden de fietsers George Hak, Cor de Rooij, Gerard van Tamelen, Brigitte Holl en Juul van Oostrom de kop en staart van het peloton. George gaf nog even duidelijk aan alle rijders mee waar iedereen rekening mee moest houden en toen kon om 12.30 uur gestart worden. Behalve de motoren en de fietsers was er ook nog een volgwagen bestuurd door Hein Meeuwis. Daarin zat ook EHBO-er Hennie. Een hele karavaan alles bij elkaar, maar zeker de moeite waard. Niets zo lekker als veilig in een groep rijden en niet steeds te hoeven stoppen.

Via de Nedereindseweg ging het richting De Meern. Daarna over een stukje onvolprezen ‘Het Lint’ naar kasteel De Haar. Toen begon het even serieus te regenen, maar niet voor lang. Richting Kockengen werd steeds meer het ´Groene Hart´ zichtbaar. Lammetjes in de wei, wat leuk! Daar kwam de eerste rustplaats al in zicht.

Wim Uijlenbroek stond daar klaar met een lunchpakketje voor iedereen. Via Kamerik en Woerden kwamen we in Linschoten. In Benschop hebben we nog even gerust en  ten slotte zijn we om 15.30u gearriveerd op de Nedereindse Berg.

De snelheid lag niet te hoog, ca 20 km/uur, maar het natte wegdek maakte het soms toch wel zwaar. Er is desondanks niet gevallen en kwamen slechts twee rijders in de problemen. Deze enigszins gedesillusioneerde dames konden worden opgevangen in de volgwagen zodat uiteindelijk toch iedereen goed is binnengekomen.

Het was alles bij elkaar een mooie dag!

Hein Meeuwis

Natuurlijk maakte Evelien Korlaar weer een mooi fotoverslag