Wielrennen

Geslaagde eerste Koningsrit

Na de jarenlange traditie van de Koninginnerit hadden we dit jaar de primeur van de Koningsrit. Een mooie fietstocht vanaf de Nedereindseberg via diverse klimmetjes naar de Amerongseberg en vervolgens over de Lekdijk terug naar huis.

Het goede weer nodigde ruim twintig SVU’ers of sympathisanten uit om de fiets te pakken en mee te doen. Van jong tot wat ouder stond om 10u klaar voor vertrek. Besloten werd in twee groepen te gaan rijden. Diverse indelingen zouden mogelijk zijn geweest, maar uiteraard werd het een langzame en snelle groep. De eerste onder leiding van Jan, over de tweede ontfermde Jerry zich. Langzaam en snel bleken relatieve begrippen, want na nog geen tien kilometer reed de langzame groep op kop. Dat moest natuurlijk worden recht gezet.

Via de Langbroekerdijk fietsten we naar Doorn voor de eerste klimmetjes van de Ruiterberg en de Hoogstraat. Na de afdaling werd weer netjes gehergroepeerd en zo ging het richting Leersum via de Utrechtsebaan en verder op de Scherpenzeelseweg.

DSC_0025De koffiestop was in zicht, aan de voet van de Amerongseberg. Het bestuur trakteerde, zoals beloofd, op koffie met appelgebak. Dat nam overigens niet bij iedereen de zorg weg hoe je nu met koude benen die berg over komt.

Na deze pauze was het dus direct aan de bak. Uiteindelijk ging het allemaal redelijk soepel, ook met het vooruitzicht dat we wel wind mee zouden hebben op de Lekdijk. Dat bleek niet helemaal het geval. Door het vele verkeer waren we genoodzaakt in lijn te rijden (de voors en tegens waren niet van de lucht); maar goed, de treintjes op de ijsbaan zitten nu eenmaal in onze genen. Kop over kop kwamen we in Nieuwegein en daar scheiden zich diverse wegen.

Van de nazit kan deze reporter helaas geen verslag doen.

Al met al een geslaagde eerste Koningsrit. Leuk om te horen waarom leden nu meedoen. Een willekeurige greep: traditionele verenigingsactiviteit, ik heb het georganiseerd, op uitnodiging, uitrijden na de tocht van gisteren, voorbereiding voor een andere tocht, uitgedaagd door mijn vader.

Genoeg aanleiding dus om de tocht volgend jaar weer op de kalender te zetten!