Omni Skaters – 115 km in een groep

Op 18 mei heeft Peter de Bouter meegedaan aan de pelotonstocht van Alphen aan de Rijn. Helaas konden zijn vaste toerskatematen Hans en Thomas die dag niet meedoen, dus was hij de enige SVU’r in dit peloton. Van de tocht doet Peter hieronder verslag.

Met een groep van zo’n 35 inliners gingen we op weg naar de kust. Begeleid door fietsers en verkeerbegeleiders kwamen we via, meestal uitstekende, verkeersluwe wegen en fietspaden langs de mooiste plekken van het Groene Hart. Via de recreatiegebieden rondom Zoetermeer bereikten we het duinengebied van Wassenaar. Door het mooie weer was het overal wel druk met fietsende en wandelende recreanten, wat het klimmen en dalen over het smalle fietspad wel spannend maakte. Gelukkig kwam iedereen ongeschonden over de boulevard van Katwijk, waar aan het einde de dames van de verzorgingspost ons verwenden met fruit, vocht en krentenbollen. Dit was tevens het verste punt van de route.

Op de boulevard van Katwijk
Op de boulevard van Katwijk

De weg terug bestond uit het volgen van de dijk langs de Ringvaart via Leiden tot aan Alphen. Gelukkig was er halverwege nog een verzorgingspost voorzien langs het water, waar een gezellige drukte heerste met pleziervaartuigen, fietsers, ijsverkoop en dergelijke. Velen hadden inmiddels sterk de behoefte de skeelers even uit te trekken, want met de warmte en zo’n vijf uur skaten worden de voeten toch wel aardig pijnlijk. Uiteindelijk ging het laatste stuk langs het water over een goed geplaveide dijk en werden we na zo’n 6,5 uur met applaus in de thuishaven ontvangen. En met pijnlijke voeten en vermoeide benen smaakte het biertje meer dan ooit.

 

Zie voor een film verslag: http://www.youtube.com/watch?v=zHNmMfX5veQ

Een uitgebreide fotoverslag is te vinden op: https://www.dropbox.com/sh/ekchkzkthtxzsyr/AADKAvV1NOyJh9zIp4izLsr_a#/