En dat was het weer…

De inline-skate marathon in Berlijn!

Afgelopen weekend (27 september) waren we daar met 28 SVU’ers. Vrijdag om 5.00 was iedereen present bij de afgesproken opstapplaats in Nieuwegein. Wel vroeg, dus een aantal mensen ging direct slapen in de bus. De stemming zat er meteen goed in, muziekje draaien, kaartje leggen en een kennismakingsquiz, weergaloos gepresenteerd door Rogier. De skeelertrainers werden nog even in het zonnetje (en onder druk!) gezet. Zo schoot het lekker op en voor we het wisten waren we op plaats van bestemming: het Generator Hostel.

Snel de spullen naar de kamers en dan op naar de Vital Expo bij de oude luchthaven Tempelhof. Daar kregen we ons startnummer en kwamen we al een beetje in de stemming op de enorme Expo. Enkelen waagde nog een skeelerrondje op het, toen natte en glibberige, vliegveld en daarna met de hele groep heerlijk eten bij de Italiaan. Was een stukje lopen, maar dan had je ook wat!

Volgende dag was D-day, dus rustig aan gedaan. We hadden fantastisch weer met een zonnetje en bijna geen wind, dus mooier kon niet. Alles was door de marathon-organisatie perfect georganiseerd. Dat betekende relaxed omkleden, spullen opbergen en op je gemak naar het startvak.

Martijn mocht in het A vak starten met de allersnelste rijders. De meeste van ons stonden in het D vak, met een geplande eindtijd tussen de 1.30 en 1.40 uur. Om 15.30 ging het dan van start. En wat een geweldige rit werd dat!

Mooie brede wegen met goed asfalt, overal enthousiast publiek langs de kant en dan dat weer…! Kippenvel echt, en van begin tot het einde genoten! Bijna iedereen had een eindtijd waar hij/zij meer dan tevreden mee was. En al is dat niet het belangrijkste, je ziet dan toch dat als het zover is, iedereen voor zichzelf maximaal wil presteren. Zo mooi om te zien!

Na de finish hadden we met alle SVU’ers afgesproken bij de ingang (toevallig niet heel ver van het bier!) om nog even na te genieten.

’s Avonds samen gegeten bij de Turk ditmaal en daarna nog flink op stap geweest tot in de kleine uurtjes. Zondagmorgen om 10 uur vertrok de bus weer.

We waren behoorlijk moe, maar ook weer niet zo moe dat we niet ook van de terugreis een klein feestje hebben gemaakt.

Het was kortom van het begin tot het einde in een woord geweldig. Dus heb je zin ga vooral mee volgend jaar!

Hein Meeuwis

 

Bekijk de uitslagen van de SVU’ers in Berlijn – http://results.scc-events.com/2014/?event=MAIN&num_results=100&pid=search&search[club]=SVU&search_sort=time_finish_netto 

video met een aantal doorkomsten en de finish van groepje SVU’ers: http://skating.bmw-berlin-marathon.com/en/race-day/participants-photos-und-videos/germanwings-personal-race-videos.html?r=X1095&e=BS14M&n=Suzanne+Beijnen&ct_s1=15:40:10&nt_f=01:25:09&ct_f=17:05:19&nt_s2=00:42:22&ct_s2=16:22:32&k=21ktotaal&l=EN&gotostream=false

Meer informatie: http://skating.bmw-berlin-marathon.com/en/

 

 

SVU'ers in Berlijn
SVU’ers in Berlijn