jeugd Langebaan marathon Schaatsen

16 november 2014 om 13:30

Verslag Ploegenachtervolging 9 november 2014

Zondagavond 9 november werd de eerste ploegenachtervolging van dit seizoen georganiseerd door de Baan Commissie Utrecht. SVU stond met een record aantal deelnemers aan de start. Maar liefst zes teams deden mee.

• Dames SVU 1: Carmen Panneman, Marieke Hendrix, Suzanne Uijttewaal en Evelien van der Kist
  • Dames SVU 2: Irma Evenhuis, Suzanne van Beijnen, Roselieke Grendel en Petra van Bergeijk
  • Heren SVU 1: Floris Hout, Hein Meeuwis, Pascal van der Zwalm en Richard Grootveld
  • Heren SVU 2: Erol Aksoy, Elmer Maas, Christiaan Smit en Pieter Meeuwisse
  • Brute Berliners: Martijn Jager, Hans Edens, Robert Wierts en Rick van Hemert
  • En onze jongste rijders, de SVU Smurfen: Tomas Bruineman, Sven Rill en Niels Loos

Voor iedereen was het even wennen zo’n ploegenachtervolging. Met een groep tegelijk starten, wedstrijdbandjes en dergelijke, maar het was heel gezellig op de baan. Er werd ook hard en goed gereden. De meeste rijders vonden het in ieder geval heel leuk om eens te doen. De meeste teams reden zelfs in de laatste rit nog sneller dan in de ritten daarvoor.

Iedereen reed twee keer een wedstrijd. Daarna mochten de vier snelste teams van elke categorie nog een finale rijden. Uiteindelijk zijn bij de dames ‘SVU 2’ tweede geworden en ‘SVU 1’ derde. Bij de heren zijn de ‘Brute Berliners’ op een tweede plek geëindigd.

Gefeliciteerd iedereen!

Zaterdag 27 december is de volgende ploegenachtervolging. Dan is er voor iedereen weer een kans om mee te doen.