jeugdLangebaanSchaatsen

Interclubwedstrijd Assen

Zaterdagavond 20 december gingen we met SVU naar Assen om daar mee te doen aan een Interclub. We waren uitgenodigd door Noordoost-Drenthe. Het was een hele gezellige ijsbaan met een leuke aankleding. Onze delegatie bestond uit Diede, Teun, Imre, Martijn, Tyche, David, Amber, Joppe, Noortje en Sven.

De wedstrijd begon om half zeven ‘s avonds. Dat vind ik persoonlijk fijner dan half zeven in de ochtend. We moesten een 300/500, 700/500 of 1000/500 rijden. We werden goed gecoacht door Jacqueline en Tino. Jammer genoeg werden er weinig PR’s gereden, want het ijs was heel zwaar. Ik moest een 1000/500 rijden; ik begon met 1000 en ik ging drie keer over de lijn. Voor de 500 kreeg ik een waarschuwing dat ik het niet meer mocht doen. Maar ik was eigenwijs en ik deed het toch. Daarna ben ik helaas gediskwalificeerd.

Maar er waren wel andere kinderen die succesvol waren. Diede is tweede geworden bij de pupillen C en Imre had twee PR’s, dus dat was wel leuk voor haar. Laura had superveel eten gekregen van de organisatie. De krentenbollen waren heel lekker. De organisatie was heel vriendelijk en gastvrij. Met het team zijn we een-na-laatste geworden, maar dat maakt niet uit want we zijn wel de leukste en de gezelligste vereniging!

Door: Sven Rill