jeugdshorttrack

Stijn op shorttrackavontuur in Europa

De 11-jarige Stijn Beekelaar heeft in het laatste weekeind van november voor het eerst meegedaan aan een StarClass Competitie voor D-junioren. Wij vroegen hem wat hij als jongste SVU-deelnemer in Grenoble allemaal heeft meegemaakt met de andere SVU-leden Manouk, Esther, Bram, Zeno, Pieter en Jari.

Wat is Starclass?
Dat is een Europese competitie voor shorttrack waarvoor je een limiet moet halen om mee te doen. Er zijn drie wedstrijden in Europa. Dit seizoen in Grenoble, Heerenveen en Turijn. Je kan de wedstrijden thuis volgen via livestream.

Hoe ging het?
Het ging heel goed, ik heb op de 500m en de 777m pr’s gereden. En ook op de 888m, want het rondebord deed het niet. De jongens uit Italië gingen heel hard, ik kon ze een beetje bijhouden. Ik dacht dat ik te aggresief reed, maar de coach Bas zei dat het allemaal mocht wat ik deed. Ik ben ook gevallen tijdens een heat.

Wat vond je het leukst?
Ik vond alles heel leuk en ook wel spannend, want het was de eerste keer en ik ben junior-E. Het leukste was dat er een tafel stond met eten en drinken. Ouders mochten niet in de kleedkamers komen. Je kreeg een pasje en met dit pasje kon je de kleedkamer binnen.