Schaatsenshorttrack

Even voorstellen: Han Brouwer

Han Brouwer

Mijn naam is Han Brouwer en ik ben 31 jaar. Tijdens de ALV van december 2014 officieel benoemd als nieuwe sectie-voorzitter Shorttrack. Ik heb de rol afgelopen zomer ad interim overgenomen van Nico van Doorn. Ik beheer sinds seizoen 2012-2013 al de financiën van de shorttracksectie. Ik vind het een hele eer en uitdaging om de voorzittersrol op me te nemen.

Naast het feit dat ik de voorzittersrol op me heb genomen, schaats ik zelf nog actief. Ik train shorttrack op het wedstrijduur op dinsdagavond en langebaan op maandagavond. Mijn actieve schaatscarrière is begonnen tijdens mijn studententijd bij de Studentenschaatsvereniging Tjas in Groningen. Daar heb ik een jaar bij de recreanten geschaatst en daarna nog een jaar bij de wedstrijdrijders. De basis voor het schaatsen was echter gelegd op vijvers en op de onoverdekte ijsbaan in het stadspark, en later Kardinge in Groningen, waar ik van mijn oom de kneepjes van het schaatsen heb geleerd.

Toen mijn studie erop zat, ben ik vertrokken naar Utrecht om bij Softijs verder te schaatsen. Het schaatsen ging steeds minder lekker, waarschijnlijk door gebrek aan training naast een drukke baan. Per toeval stuitte ik op een advertentie voor de Shorttrack Clubtour en zo ben ik in 2007 enthousiast geworden over het shorttrack. Ik ben begonnen op het vrijdaguur, waar destijds naast recreanten ook nog een aantal junioren wedstrijdrijders trainden. Vooral in mijn eerste jaren heb ik waarschijnlijk meer in de kussens gelegen dan dat ik op de schaats stond, maar dat terzijde. Je moet je grenzen en die van het materiaal opzoeken en dat deed ik met verve. Ik ben van mening dat dat een les is voor iedereen: durf te vallen en train je valtechniek, zodat de kans op letsel sterk wordt verminderd. Na een aantal jaren vond ik het de stap waard om bij de wedstrijdrijders te trainen op dinsdagavond. Ik heb ook meegedaan aan diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Momenteel neem ik deel aan de Regiocompetitie West. Daarnaast probeer ik op de langebaan zo nu en dan een wedstrijdje mee te pikken.

Naast schaatsen ben ik actief met dansen bezig, met West Coast Swing. Hiervoor ga ik geregeld naar het buitenland om les te krijgen van professionals uit onder andere Amerika, Engeland en Frankrijk, en dansuren te maken met andere goede dansers.

Om deze hobbies te kunnen bekostigen, ben ik Register Accountant in Business en werkzaam als controller bij Middle Office Product Control van Rabobank Wholesale Rural and Retail. Ik voer controles uit op de financiële verantwoording van de transacties in financiële instrumenten.

Ik ga mij inzetten om samen met de andere sectieleden het shorttrack verder op de kaart te zetten, de club te kunnen laten groeien en laten zien dat we een vereniging hebben om trots op te zijn, omdat wij zowel shorttrack in de breedte aanbieden als mogelijkheden aan toppers die als SVU-lid podiumplekken kunnen behalen op belangrijke toernooien