jeugdLangebaanSchaatsen

Mijn geluksdag

Op 27 december was ik ‘mascotte-kind’ bij het NK Allround. In de nieuwsbrief van de KPN Junior Schaatsclub kon je je hiervoor aanmelden als je vertelde wie je de beste schaatser vindt. Ik was een van de zes gelukkigen. Ik kreeg een trui, een kaart (waarmee ik bijna overal in Thialf mocht komen) en ik mocht bij de prijsuitreikingen twee keer bloemen geven en twee keer aan de hand van een winnende schaatser lopen.

Ik had het geluk dat ik steeds de nummer 1 trof (we waren op lengte neergezet).
Ireen Wüst was de winnaar van de 500 meter en de 3 kilometer. Beide keren mocht ik haar een hand geven, feliciteren en bloemen geven. Ik vond dat heel gaaf. Ireen Wüst is heel aardig. De bloemen waren heel nat, dus ze kreeg twee keer een natte hand.

Bij de mannen won Koen Verweij de 500 meter. Hij liep met mij aan de hand naar het podium. Terwijl wij liepen, kletste hij veel tegen mij en ook tijdens de prijsuitreiking nog, terwijl de anderen al stil en serieus waren. Dat was grappig, hij vroeg onder andere hoe ik het voor elkaar had gekregen en vond mij een mazzelaar.
Na de laatste wedstrijd (5 km) liep ik aan de hand van Jorrit Bergsma. Hij was duidelijk heel blij, hij had gewonnen van Sven Kramer. Hij was langer dan ik dacht.

Na afloop kreeg ik een handtekening van Wouter Olde Heuvel, Jorrit Bergsma en Sven Kramer. Wouter Olde Heuvel en Sven Kramer hadden we opgewacht na de interviews.

Ik vond het een geweldige dag!

Door: Imre Plantema (Langebaan jeugd)