marathon Schaatsen Uitslagen

4 maart 2015 om 22:58

Uitslagen CK Marathon

Op de late avond van de laatste dag van februari waren de Clubkampioenschappen Marathon op de Vechtsebanen. Waarschijnlijk weerhield de voorjaarsvakantie wat mensen van deelname. Gelukkig waren de sfeer en spanning er niet minder om.

De uitslagen van de trimmers en de wedstrijdrijders staan hier

Zoals gebruikelijk, gingen als eerste de trimmers van start. De dames en heren startten tegelijkertijd. De heren ging er snel vandoor om er hun eigen wedstrijd van te maken, maar de twee dames bleven keurig in hun spoor. De dames finishten na twaalf ronden, waarbij Clarine Bronkhorst voor het derde jaar op rij de sterkste bleek. De heren gingen na achttien ronden over de finish. Zij wisten de wedstrijd spannend te houden tot op de finishlijn. Jan van Wijk weerde zich kranig tussen het jonge geweld en werd knap tweede achter Michiel Overkamp.

7-IMG_0577Nadat de trimmers waren gefinisht waren de wedstrijdrijders aan de beurt. Ook zij gingen allemaal tegelijk van start. De C3-rijders reden achttien ronden. Amanda Vernet was als enige dame al verzekerd van de overwinning, maar dat weerhield haar er niet van regelmatig het peloton op sleeptouw te nemen. Bij de heren reden ook enkele junioren mee, die zich zeker niet lieten kennen. Sterker nog, na een bijzonder slimme eindsprint wist de 14-jarige Niels Loos onder luid gejuich als eerste over de streep te komen. De ervaren jaren hadden het nakijken.

Na de finish van de C3-rijders gingen de C1- en C2-rijders nog twintig ronden door.
In de tweede helft van hun wedstrijd gingen er drie rijders vandoor. Het peloton deed weinig pogingen om hen nog bij te halen, met als gevolg dat Jadeja Vishwaraj het peloton een ronde lapte. Zijn overwinning was goed voor maar liefst twee bekers. Ondertussen ging bij de dames Manouk Vrieling met de winst aan de haal.

De aanwezige fotografen hebben een leuk beeldverslag gemaakt.

Tot slot dank aan alle vrijwilligers en supporters die dit evenement hebben mogelijk gemaakt!