SchaatsenshorttrackUitslagen

Shorttrack nieuws

Afgelopen zaterdag waren de opening games in Turnhout. Traditioneel is dit de opening van het seizoen maar voor velen was dit de tweede of voor sommigen zelfs al de derde wedstrijd van dit seizoen. Twintig SVU’ers namen deel aan deze wedstrijd.

Bij de meisje junioren E en F behaalde Janna een prachtige bronzen plak en eindigde Luna in dezelfde categorie op een 7de plek.
Bij de dames junioren A en senioren eindigde Judith op een 6de plek, gevolgd door Lione op de 10de plek.

Bij de heren junioren E en F zorgde Adriaan voor de beste notering in deze categorie. Hij werd 5de, gevolgd door Asif op de 7de plaats, Pelle op de 10de plaats, Joris op de 12de plaats en Leon op de 13de plaats.
Bij de heren junioren D behaalde Jari, na een bronzen plak tijdens het Open Nederlands Kampioenschap, een zilveren plak. Mans werd in deze categorie 6de, gevolgd door Manel op de 9de plaats, Martijn op de 10de plaats en Ignaz op de 24ste plaats.
Mark zorgde bij de junioren A en senioren voor een 6de plaats in het eindklassement. Han werd in dezelfde categorie 11de.
Bij de masters trok Jacob tijdens het Open Nederlands Kampioenschap nog aan het langste eind in de spannende strijd tussen Theodoor en hem. Echter, ditmaal moest hij toch het onderspit delven en eindigde hij achter Theodoor op de 4de plek. Martijn werd in deze categorie uiteindelijk 8ste.

Na een lange dag racen was iedereen erg moe maar voldaan!

P.S. Er zijn nog wat dingen blijven liggen of zoek, hou daarom even de Facebookpagina in de gaten!

Naast de opening games in Turnhout werd afgelopen weekend ook de Invitation Cup in Dordrecht verreden. Namens SVU stonden er geen deelnemers aan de start. Er stond echter wel een oud SVU’er aan de start, Gioya Lancee. Vorig jaar maakte zij de overstap naar Shorttrack Club Thialf voor betere faciliteiten en meer trainingsmogelijkheden.

Sinds afgelopen zomer traint ze onder leiding van Dave Versteeg bij RTC Oost. Dit werpt duidelijk haar vruchten af want afgelopen weekend reed ze maar liefst 2 A-finales tussen de Europese top. Dit resulteerde uiteindelijk in een 9de plaats in het eindklassement wat voor een tweedejaars B-junior uitzonderlijk goed is.

Namens SVU wensen wij Gioya heel veel succes dit seizoen en we hopen op mooie klasseringen!
Foto: Hank Prinsen