Langebaanmarathon

Ploegenachtervolging

De Baancommissie organiseert twee keer per seizoen een ploegenachtervolging voor alle wedstrijdrijders.

Zondagavond 8 november jl. was de eerste van dit seizoen.

Het is toch altijd weer spannend, zo’n andere vorm van wedstrijdrijden. Hoe moeten we als team starten en hoe zorgen we ervoor dat we bij elkaar blijven?

Gelukkig telt bij de ploegenachtervolging de tijd van de derde rijder. Eén rijder kan dus wat achterblijven.

We stonden met 5 teams aan de start. Elk team reed twee keer een wedstrijd.

1. SVU Dames: Nicole de Koning, Els Hemmer, Carmen Panneman en Irma Evenhuis
  2. SVU Heren 1: Christiaan Smit, Hans Edens, Pascal van der Zwalm en Floris Hout
  3. SVU Heren 2: Richard Grootveld, Marco van Zuilen, Hein Meeuwis en Troy Koolhoven
  4. SVU Smurfinnen: Amber Stommels, Rosanne Nagelkerken, Imre Plantema en Tyche Wamsteker
  5. SVU Smurfen: Joppe van Oorschot, Tomas Bruineman, Sven Rill en Niels Loos

Uiteindelijk zijn de SVU Dames 2e geworden bij de dames. De SVU Smurfinnen 3e bij de junioren. De SVU Heren 1 werden 3de bij de heren, de SVU Smurfen behaalden een 6de plek bij de junioren en de SVU Heren 2 behaalden de 7e plek bij de heren.

Voor ons allemaal was deze ploegenachtervolging een fantastisch evenement. We kijken nu al uit naar de volgende. Op zondag 27 december 2015 wordt de volgende ploegenachtervolging georganiseerd. Weer een kans voor iedereen om mee te doen.