jeugdJeugdschaatsenSchaatsen

Naar de start

Zondagmorgen 20 maart waren 8 jeugdschaatsers van SVU, samen met 80 andere schaatsers, uitgenodigd voor een langebaanwedstrijd van 100 en 300 meter.

Om 7.30 uur was iedereen uitgeslapen aanwezig. Eerst reden enkele wedstrijdrijders een 500 meter, daarna ging de jeugd van start voor hun 100 meter.

Vervolgens weer de wedstrijdrijders, waarvan enkele jonge SVU-ers voor het eerst een 1500 meter gingen rijden. Toen zij klaar waren, begon de jeugd aan hun 300 meter. De ochtend werd afgesloten met een massa start, 4 ronden voor de meisjes en 5 ronden voor de jongens.

Nadat iedereen het ijs had verlaten en zijn schaatsen had uitgedaan, volgde de prijsuitreiking. Bij de jongens stonden 2 SVU-ers op het podium, Stein de Wit werd winnaar bij de jongens en Maurits Sandker legde beslag op de 2e plaats. Ook de andere SVU-ers hebben mooie tijden gereden.