FietsenWielrennen

Koningsrit 2016

Zondag 1 mei is de SVU Koningsrit weer verreden. Door het mooie weer na dagen van kou & (winterse) neerslag was er een geweldige opkomst; in totaal stonden er om 10:00u zo’n 50 leden leden uit alle secties van de SVU klaar voor de traditionele tocht over de heuvelrug.

Omdat het zeker ‘s ochtends nog aardig fris was maar er een mooie zonnige en (relatief) warme dag voorspeld was liep de kledingkeuze uiteen van volledige winteroutfit tot zomeroutfit. We vertrokken in 3 in snelheid ingedeelde groepen; snel (30km/u, gemiddeld 28km/u en ‘langzaam’ 25km/u). Ik reed zelf mee in de snelle groep. Om het gemiddelde op 30km/u te krijgen werd na een redelijk rustige start het tempo flink opgevoerd en zaten we regelmatig boven de 36km/u. Vooral de achterste rijders in de groep hadden ‘t na elke bocht behoorlijk zwaar om bij te blijven. Uiteindelijk bleek aan het eind de gemiddelde snelheid inderdaad op 30km/u uitgekomen te zijn, vooral omdat de laatste 10 km het tempo flink naar beneden ging.

Na de Amerongse berg was er koffie op ‘t terras, maar geen appelgebak; die was door de grote aanloop vanwege het mooie weer al op… Uiteindelijk bleek dit op een misverstand berust, Jan had een zaaltje gereserveerd en op ‘t terras wist de bediening blijkbaar niet dat wij van de SVU waren… Toch bleef ‘t appelgebak een probleem, ‘t moest toch nog uit de vriezer komen en op ‘t moment dat wij – zo’n 1,5 uur later – ons klaar maakte om te vertrekken werd het appelgebak in grote hoeveelheden aangevoerd. Hierna zijn we over de dijk weer in de 3 groepen teruggereden naar de Nedereindse berg.

Helaas hebben zich enkele incidenten voorgedaan; een enkele valpartij, wat mensen die hun groep waren kwijtgeraakt en wat materiaalpech. Mogelijk dat een deel hiervan mede veroorzaakt worden doordat de route niet volledig vaststond en er vooral geen duidelijke afspraken waren gemaakt hoe met & in de groep te rijden.